Derfor valgte Liverpool å spille korte treningskamper tirsdag

Det er en grunn til at Liverpool bare skal spille 30 minutters kamper tirsdag kveld.

20. jul 2021 kl 10.38Jens Hapnes Rege

Tirsdag er det endelig kampdag igjen for Klopp og hans menn. På motsatt banehalvdel står FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart i kamper som bare varer i 30 minutter. 

Slike kamper er ikke vanlig prosedyre for Klopps Liverpool, men skal ha noen klare fordeler. 

Kan justere intensiteten

– Vanligvis finner man ikke motstandere til slike kamper. Vi hadde en syv uker lange pause, med unntak av fire-fem spillere, men vi hadde en lang pause. Derfor ønsket vi ikke å spille for tidlig, forklarer tyskeren til Liverpools hjemmeside

– Vi ønsket å gi oss selv tid til å finne rytmen, og å justere intensiteten underveis. Det er det vi ønsker å gjøre. Etter lang tid ute er 45 minutter tøft nok. Etter 45 minutter i pre-season blir ikke spillerne sure av å bli tatt av banen. 

– Jeg foretrekker at vi gir alt vi har i 30 minutter, uten noe pause. Det blir noen små pauser, men ellers blir det fullt kjør. 

INTENS: Klopp vil se spillerne gi alt i treningskampene.

INTENS: Klopp vil se spillerne gi alt i treningskampene.

– Det blir ikke den beste organiseringen, som vanlig i pre-season. Det vi må få tilbake umiddelbart er følelsen for hva vi ønsker å gjøre, og det kan vi gjøre i slike kamper. Det kan bli kaotisk, men det er ikke noe problem. 

– Dette er starten for oss, og jeg er veldig glad for at vi fant to motstandere som ville spille 30 minutters kamper, sier manageren. 

Intensitet er nøkkelen

Klopp påpeker at det er intensitet som er nøkkelen i de korte kampene. 

– Intensitet er det viktigste disse kampene, absolutt. At det bare er 30 minutter betyr at vi ikke må restituere i morgen og slike ting, vi kan ha to økter i morgen og fortsette slik. 

– Kampene er veldig viktige i pre-season, men de bryter vanligvis opp rytmen i treningen. Disse kampene gjør ikke det - det er veldig bra, avslutter han om kampene. 

Liverpools treningskamper mot FC Wacker Innsbruck og VfB Stuttgart sparkes i gang henholdsvis 18.00 og 18.45. Kampene sendes på LFCTV GO og VG+ Sport.