Slik har Klopp endret seg i LiverpoolSkal ha blitt flinkere til å utelate følelser fra viktige avgjørelser

Jürgen Klopp skal ha endret seg på noen områder i løpet av tiden i Liverpool.

24. jul 2021 kl 20.05Jens Hapnes Rege

De vanskelige avgjørelsene kommer på rekke og rad for Liverpool FC i årene som kommer. Flere spillere har bikket 30 år og går mot slutten av sine kontrakter, og klubben har ikke råd til å beholde alle.

Jürgen Klopp blir nødt til å ta avskjed med noen av spillerne han deler et så nært bånd til i årene som kommer. Det er imidlertid noe han har blitt bedre til med årene. 

Bedriftsmann

I en video av The Athletic forteller Rafa Honigstein, som blant annet har skrevet en biografi om Klopp, om hva han tror tyskeren tenker om situasjonen. 

– Dette er et nytt problem for Jürgen Klopp, tidligere har ikke spillere blitt eldre med ham. Klubbene hans var aldri i posisjon til å holde på spillere over en viss alder, da ble de plukket opp av bedre klubber. 

– Det er ingen tvil om at Jürgen ønsket å beholde Gini - han har sagt flere ganger at han er glad i spilleren, og det er et forhold som strekker seg lengre enn bare på banen. 

AVSKJED: Klopp måtte ta farvel med Gini.

AVSKJED: Klopp måtte ta farvel med Gini.

Ifølge den tyske journalisten har landsmannen blitt bedre på å stenge ute følelsene. 

– Klopp har vist offentlig at han er en bedriftsmann, som ikke går mot ønskene fra eierne, som ikke vil skape uro offentlig og som ikke vil gjøre som eksempelvis Benitez gjorde og gjøre det til en politisk kamp.

– Klopp har blitt både mer og mindre sentimental i de siste årene. Mer i den forstand at båndene med spillerne har blitt enda sterkere.  Mindre i den forstand at han synes det er enklere å skru av følelsene og se forretningsdelen og at dette er vanskelige avgjørelser som av og til må tas, belyser Honigstein. 

Klopp skal ha en større forståelse for det større bildet enn tidligere, som gjør at han forstår avgjørelsene som må tas, selv om han kan være uenig. 

– Klopp er ikke overrasket over det som foregår. Han forstår situasjonen, og at det blir noen vanskelige avgjørelser, men han er ikke opprørt eller irritert over situasjonen. Han aksepterer det, understreker journalisten. 

Klar for nye utfordringer

Honigstein er ikke i tvil om at Klopp ser frem til den nye sesongen, med alle dens utfordringer. 

– Slik jeg tolker det er han veldig klar for å kjøre på videre denne sesongen, selv om det er noen vanskeligheter. 

– Klopp har ofte vært beste når han snakker seg selv til en underdog-mentalitet - at ting går mot oss, at andre har mer penger og at andre klubber er større - slik har det vært i hver klubb han har ledet.

– Det så ut som det skulle endre seg i Liverpool, men det har egentlig ikke det. Nå må han maksimere ressursene sine, og få mest mulig ut av han og spillerne. Det er ikke et dumt ståsted å begynne fra i sesongen. 

Mens Manchester City, Manchester United og Chelsea ser ut til å sprenge banken for å forsterke laget ser det ut til å bli roligere for Klopp og Liverpools del, som er avhengige av salg for å kjøpe. 

Vi har allikevel sett tidligere at man aldri kan avskrive Klopps mannskap, tross mindre ressurser.