Tok seg til finalen i natt

Det var kun Fabinho av de røde som fikk spilletid i semifinalen.

6. jul 2021 kl 08.32Arild Skjæveland

Natt til tirsdag spilte Brasil semifinale i Copa America, og som i kvartfinalen mot Chile tok de seg videre etter å ha vunnet 1-0.

Peru var motstander, men gjorde ting tøffere for brasilianerne enn de gjorde i gruppespillet. Da vant Brasil 4-0 og kjørte over dem. Det gjorde de ikke i semifinalen.

Liverpool har tre spillere i den brasilianske troppen, men ingen av dem fikk sjansen fra start. Manchester City-målvakt Ederson startet for andre kamp på rad, og både Fabinho og Roberto Firmino måtte starte kampen fra benken. Firmino hadde kanskje forventet å starte, etter at Gabriel Jesus var suspendert.

Lucas Paqueta scoret kampens eneste mål ti minutter før pause. Fabinho ble den eneste Liverpool-spilleren som fikk spilletid. Han kom inn og erstattet Fred da det gjensto fem minutter og Brasil skulle sikre seieren. I Copa America er det bestemt at det ikke skal spilles ekstraomganger, og det går rett på straffekonkurranse dersom det står uavgjort etter 90 minutter.

Finale til helgen

Finalen i Copa America spilles natt til søndag, med avspark kl. 02.00 norsk tid. Kampen vises på V Sport 1 og Viaplay.

Der vil Brasil møte vinneren av Argentina og Colombia – de to nasjonene som egentlig skulle arrangert mesterskapet – før Brasil endte opp med å arrangere det. Den andre semifinalen spilles 03.00 natt til onsdag.

Etter mesterskapet vil spillerne ha tre uker ferie, før de stiller til pre-season ca to uker før ligastarten.