Chelsea vant sist de var på Anfield, men Tuchel tror det blir tøffere nå

Thomas Tuchel peker spesielt på to grunner til at han tror det blir tøffere å få med seg en seier fra Anfield denne gangen.

27. aug 2021 kl 22.02Jens Bessesen

Sist Chelsea besøkte Anfield var Liverpool i katastrofal form. Mason Mount scoret kampens eneste mål og påførte Jürgen Klopps lag hjemmetap nummer fem på rad. Siden den gang har Chelsea fortsatt den fine formen og plukket med seg trofé i Champions League og Supercupen. I likhet med Liverpool har de startet den nye sesongen med to strake seiere, men Tuchel tror ikke det blir lett å ta den tredje lørdag.

Han har fått med seg at det ser det lysere ut enn det gjorde for et snaut halvår siden for Liverpool, og han peker spesielt på to grunner til at det blir tøffere nå - Virgil van Dijk og supporterne.

En viktig duell

– Liverpool med van Dijk er noe annet Liverpool enn uten van Dijk. Ikke bare på grunn av hans egenskaper og prestasjonsnivå isolert sett, men han får også alle rundt seg til å føle seg mer komfortable og sterkere. Sammen med Matip utgjør det en stor oppgradering siden mars, sier Tuchel på pressekonferansen før kampen.

Han ser frem til duellen mellom nyinnkjøpte Romelu Lukaku og Virgil van Dijk.

– Jeg tror mange fotballfans også ser frem til den duellen, sier Tuchel og legger til at han er storfornøyd med sitt nye kjøp.

– Han har spilt én kamp for oss og imponerte stort. Det blir en ny test på Anfield, og vi får se hvordan det går, men vi vet at han har mye erfaring fra store kamper, sier Tuchel.

Chelsea-manageren tror Lukaku bare vil bli bedre. 

– Han elsker sånne kamper, og jeg tror han snart vil være på sitt aller beste, sier Tuchel.

Kommer med selvtillit

Manageren vet også hvordan Anfield-publikummet kan løfte hjemmelaget.

– Det kan også være en stor faktor. Det blir ikke like lett å kommunisere med hverandre som det var uten publikum, så det kan være vanskeligere å komme seg ut av pressede situasjoner, sier tyskeren.

Samtidig sier han at det høytflyvende mannskapet kommer med selvtillit.

– Vi kjenner hverandre bedre og bedre og får stadig flere gode opplevelser sammen, sier Tuchel, som er klar på at Chelsea ønsker å kjempe om de store titlene også denne sesongen.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag 18.30. Alt om kampen - både før, under og etter - får du på liverpool.no.