– Det er en urettferdig posisjon å sette oss i

Egypt presser fortsatt på for å få med Mohamed Salah i begge VM-kvalifiseringskampene.

30. aug 2021 kl 08.19Arve Vassbotten

De britiske myndighetene har tidligere besluttet at 60 Premier League-spillere ikke skal få unntak fra karantenereglene om de reiser til rød-listede land i landslagspausen. Dermed blir flere store Premier League-profiler hjemme selv om de er tatt ut i sine landslagstropper, som Alisson, Fabinho og Roberto Firmino.

Hadde de returnert til England etter besøk i rød-listede land, ville de nemlig fått ti dager på karantenehotell før de kunne trent og spilt med klubben igjen.

– Salah ønsker å spille

Egypts manager Hossam El Badry håper fortsatt på Englands hjelp for å finne en fornuftig løsning som kan gjøre at Mohamed Salah og Mohamed Elneny kan spille begge VM-kvalifiseringskampene.

Egypt er et av landene på rød-lista og landslaget spiller mot Angola i Kairo 2. september, og så mot Gabon tre dager seinere. Både Salah og Elneny har fått tillatelse til å delta på den andre kampen i kvalifiseringen mot Gabon, men hva som skjer med den første kampen er fortsatt uklart.

– Det er en mulighet for at hvis de ikke kan komme til Egypt, så kan de komme til Gabon. Men selvsagt er dette urettferdig. Det er en urettferdig posisjon å sette oss i, for dette er VM-kvalifisering så det blir urettferdig for de lagene som ikke har alle spillerne sine, slik som Egypt, sier landslagssjef El Badry til Sky Sports

– Det er derfor vi har bedt FIFA prøve å overbevise britiske myndigheter. Jeg er sikker på at vi kan finne en løsning. Spillerne aksepterer situasjonen, men både Elneny og Salah er veldig klare for å delta for oss. Vi snakket sammen i dag og de sa at de håper situasjonen løser seg. Men dessverre er det så langt ingen gode nyheter, sier han.