«Liverpool vil ikke nøle med å la en kontrakt løpe ut»

Mohamed Salahs forhandlingskort er svekket som følge av at flere klubber sliter med økonomien, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

20. aug 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Denne uken har mye av nyhetene rundt Liverpool handlet om Mohamed Salahs kontraktssituasjon. Denne sommeren har Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Fabinho og Virgil van Dijk skrevet under på nye kontrakter, og det er ventet at Salah er den neste Liverpool skal i forhandlinger med. 

Men kravene til egypteren og hans agent Ramy Abbas sies å være heftige, og de vil nok ønske seg en økning fra dagens lønn på 200.000 pund i uken. James Pearce i The Athletic skrev denne uken at Salah sitter på gode forhandlingskort fordi han leverer på et så stabilt og godt nivå at han kanskje er Liverpools aller viktigste spiller.

Men Chris Bascombe i The Telegraph peker på at egypterens kort kanskje ikke er så gode som man skulle tro.

Få har råd

I desember i fjor begynte spekulasjonene om at Salah ønsket seg en overgang til Real Madrid eller Barcelona etter at han ga et intervju med spanske AS. Det hele kan ha vært et stunt fra agenten, som et ledd i kontraktsforhandlingene. 

Bascombe skriver at det er en velkjent taktikk å spille på fansens frykt om at en stor stjerne har en usikker fremtid for å presse klubben til å gå med på en lønnsøkning. 

Men nå for tiden er det ikke like lett for stjernene å true med å dra. For det er mange storklubber som sliter voldsomt økonomisk - spesielt Barcelona og Real Madrid. 

«Å bruke interesse fra La Liga som forhandlingskort i kontraktssamtaler har blitt vanskeligere, for verden har endret seg fra tiden der Barcelona og Real Madrid kunne hente hvem de ville», skriver Bascombe og legger til at en overgang for Salah i sommer ville kostet 150 millioner pund i sommer. Legg på lønnen og vi snakker summer på over 200 millioner pund.

«Realiteten for Salah er at det er kun Manchester City og PSG som har ressursene til å betale for en spiller av hans klasse mens han er under kontrakt. Det samme gjelder for Sadio Mané, som også har en kontrakt som går ut sommeren 2023».

Liverpool stresser ikke

Bascombe skriver at situasjonen rundt Wijnaldum viser at Liverpool ikke vil la seg presse i forhandlingssituasjoner.

«Liverpool vil ike nøle med å la en kontrakt løpe ut når det er snakk om spillere som nærmer seg 30, uansett hvor verdifulle deres bidrag er og hvor elsket de er av manageren og supporteren», skriver han.

Jürgen Klopp har tidligere sagt at han ikke skjønner hvorfor spillere skulle ønske å dra fra Liverpool - en klubb der de allerede har oppnådd legendestatus, og der de stortrives med både trenerapparat og lagkamerater. Det er lite som tyder på at Salah føler noe annerledes.

«Salah er 31 år når den nåværende avtalen løper ut. Med tanke på hans kvaliteter, profesjonalitet og forfatning både på og utenfor banen, er det lite som tyder på at han vil være noe dårligere når den tid kommer. På banen leverer Salah svimlende tall. Utenfor banen må Liverpool og Abbas komme frem til tall som kan gjøre alle fornøyd», skriver Bascombe.