Aviser: Nå kan det gå mot en løsning likevel

Det meldes om konstruktive samtaler mellom Premier League, FA og FIFA.

8. sep 2021 kl 18.00Jens Bessesen

Melissa Reddy i Independent er blant de mange journalistene som følger situasjonen rundt de brasilianske Premier League-spillerne tett, og hun kommer nå med opplysninger som kan gi håp for Liverpool og de andre klubbene med brasilianske spillere.

Like før klokken 18 onsdag skriver Reddy at samtalene mellom Premier League, FIFA, FA og myndighetene er konstruktive, og at det nå er håp om at spillerne kan spille i helgen likvevel. 

Nå skriver Mike Keegan i Daily Mail det samme. 

«Premier League-sjef Richard Masters har i dag skrevet til klubbene og antydet at en løsning er i sikte», skriver Keegan og legger til at fire fotballforbund har lagt inn klage til FIFA.

Et endelig svar på hvordan situasjonen blir løst kan foreligge allerede torsdag morgen.

Tidligere onsdag ble det klart at fotballforbundet i Brasil har bedt FIFA om å straffe klubbene som holdt igjen spillere fra denne ukens landslagsoppdrag. Ifølge tidligere rapporter var FIFA klare til å innvilge ønsket til forbunet i Brasil, noe som ville ført til at Liverpool og Leeds ville ha vært nødt til å klare seg uten nøkkelspillere i søndagens oppgjør.

Vinden kan ha snudd

Journalist David Lynch, som har gode kilder i Liverpool FC, skrev tidligere i dag i sin spalte for liverpool.no at klubben ikke hadde mye tro på en løsning før helgen.

«Dessverre virker folk på innsiden å være pessimistiske med tanke på å finne frem til en løsning før helgen. De vil heller sette inn spillere som Caoimhin Kelleher og Thiago Alcantara enn å bli straffet», skrev Lynch.

Men siste utvikling i saken tyder nå på at det kan gå mot en løsning. Vi følger saken videre og kommer med oppdateringer så snart det er noe nytt å melde.