Carragher advarer Liverpools eiere

Jamie Carragher tror ikke klubben blir tilgitt av supporterne dersom de lar Mohamed Salah forlate klubben.

– Det handler ikke om å gi spilleren nøyaktig det han krever, men jeg tror ikke Liverpool FC og eierne blir tilgitt dersom Salah forlater klubben til sommeren eller om 18 måneder. Han er en Liverpool-legende, en av de beste spillerne klubben har hatt noensinne, og dette må ordnes raskt. 

Det sa Jamie Carragher i Sky Sports-studio etter at det ble målløst i den første semifinalen mellom Liverpool og Arsenal i ligacupen. Etter kampen ble naturligvis temaet spillerne som ikke var der - i hovedsak Mohamed Salah og Sadio Mané, og aller mest den mye omtalte kontraktssituasjonen til førstnevnte. 

– De to er selvfølgelig et stort savn, og praten om Salahs kontrakt vil nok bare tilta i styrke fordi du ser hvilken effekt det har når han ikke er på banen, sa Carragher ifølge Mirror

Mener Salah fortjener å bli best betalt

Carragher mener Liverpool-supporterne har grunn til å være bekymret over at det fremdeles ikke er enighet om en ny kontrakt. Han nevner at spillere som Alisson, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk i sommer skrev under på nye avtaler. Det samme gjorde også blant andre Jordan Henderson og Andy Robertson. 

– Salah ønsker å få like godt betalt som de beste spillerne i Premier League eller i verden, og hvorfor skulle han ikke det? Han fortjener det. Vi snakker om en av de beste spillerne i verden, sa Carragher.

Han mener imidlertid Liverpool har ett trumfkort, og det er at Salah ikke har mange alternative klubber han kan true med å gå til. 

– De spanske gigantene er ute av bilde på grunn av økonomiske problemer. Jeg tror ikke Salah ville ødelagt sitt navn i Liverpool ved å gå til en av Manchester-klubbene, så dette er nok Liverpools beste forhandlingskort, sa Carragher og la til at han håper avtalen blir landet så fort som mulig. 

Lei av praten

Salah gikk selv ut i et intervju med GQ Magazine denne uken og sa at alt ligger i klubbens hender. 

– De vet hva jeg vil ha. Jeg ber ikke om sprø summer, sa Salah. 

Jürgen Klopp må tåle å få spørsmål om Salahs kontrakssituasjon omtrent på hver eneste pressekonferanse for tiden, og det hjelper selvsagt lite at laget går målløse av banen når egypteren er borte. 

– Jeg liker ikke når journalister stiller spørsmål om hva fansen er bekymret for. Det forstår jeg ikke. Er dere så tett på supporterne at dere kan stille spørsmål om bekymringer rundt kontraktssituasjoner og slike ting? Det har ingenting å bety i kveld. Absolutt ingenting, sa Klopp etter kampen i går. 

På fredagens pressekonferanse fulgte han opp: 

– Det var åpenbart at det eneste alle dere ville tenke på i dag var Sadio, Mo og Naby, sa Klopp.