Clarksons låneopphold i Blackburn er avbrutt

Leighton Clarkson returnerer til Liverpool etter lite spilletid på utlån i Blackburn.

Blackburn-manager Tony Mowbray bekrefter overfor Lancashire Telegraph at Leighton Clarksons låneopphold i klubben blir avbrudd et halvt år før tiden. Bakgrunnen er at 20-åringen fikk lite tillit i klubben som kjemper om opprykk til Premier League. 

Forrige gang Clarkson var på banen var 20. november da han fikk 24 minutter som innbytter mot Bristol City. Han har bare vært på banen i syv ligakamper denne sesongen. 

– Jeg har hatt mange samtaler med Leighton, og jeg vil få frem at han er en fantastisk fotballspiller og et stort talent, sier Mowbray. 

– Trenger å spille fotball

Clarkson fulgte i Harvey Elliotts fotspor da han sluttet seg til Blackburn. Elliott hadde et strålende opphold der i fjor og kom tilbake til Liverpool som en voksen spiller som tok Premier League-nivået umiddelbart. 

Mowbray virker å føle med Clarkson og sier han skulle ønske at unggutten hadde fått mer tillit. Men laget som spiller for øyeblikket har levert strålende resultater. 

– Han kan fotball, og han er en Rovers-supporter og lider derfor av ikke å spille. Jeg har ikke hatt anledning til å gi ham spilletid, noe han har forståelse for, sier Mowbray, som legger til at han ikke kunne utelatt noen av spillerne som får tillit på midtbanen som leverer så bra.

– Leighton trenger å spille fotball og få vist frem hvilken fantastisk fotballspiller han er, sier Mowbra. 

Manageren tror Liverpool vil forsøke å sende Clarkson ut på et nytt utlån i januar til en klubb der mulighetene for spilletid er større.

Clarkson har spilt tre førstelagskamper for Liverpool, der høydepunktet kom i Champions League-kampen mot Midtjylland i fjor.