Jevn kamp om keeperplassen i kveld

Får Caoimhin Kelleher tilbake plassen i mål når det igjen er ligacup på menyen?

For en uke siden fikk Alisson Becker sin ligacupdebut for Liverpool etter tre og et halvt år i klubben. Det forteller at dette er en turnering der Jürgen Klopp liker å se andre keepere få prøve seg, og spesielt er det Caoimhin Kelleher som har vært det foretrukne alternativet.

Forrige uke var det imidlertid spesielle årsaker til at Alisson fikk spille fremfor Kelleher.

– Caoimhin er keeperen vår i denne turneringen, men det er en mulighet for at Alisson spiller i morgen på grunn av situasjonen vi er i, sier Klopp og siktet til at brasilianeren trengte kamptrening etter å ha vært ute med covid-19.

Hvem som starter returoppgjøret på Emirates torsdag kveld ville ikke assistentmanager Pep Lijnders røpe.

– Det er fint at vi har tre veldig gode keepere. Adrian har reddet oss flere ganger. Caoimhin er et enormt talent og har alt vi ønsker oss i en keeper. Han er rolig, kan spille ballen og er en utrolig skuddstopper. Han er en som kan spille med mye rom foran seg. Så har vi Alisson. Han er vår brasilianske katt og er i mitt hode verdens beste keeper. La oss se hvem som skal starte, sa Lijnders på onsdagens pressekonferanse. 

Har vært helten flere ganger

I et intervju Kelleher har gjort med liverpoolfc.com kan vi i det minste antyde at han er optimist med tanke på å starte mot Arsenal. 

– Jeg forbereder meg som om jeg skal spille, men helt sikker er jeg ikke ennå, sier Kelleher.

Forrige uke måtte han akseptere at det ble benken i turneringen der han vanligvis er garantert spilletid. 

– Manageren forklarte at Alisson trengte å finne rytmen igjen, og jeg hadde full forståelse for avgjørelsen, sier iren.

Skulle returoppgjøret i likhet med den første kampen ende uavgjort, vil oppgjøret gå til ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse. Der har Kelleher gode erfaringer fra tidligere i ligacupen. 

– Det er ikke noe press på meg. Hvis jeg ikke redder, går vi videre, men hvis det går til straffer vil jeg selvsagt gjøre mitt beste, sier han og legger til at de vil studere Arsenals straffeskyttere.