Strålende fornøyd med hvordan Jones har levert etter den lange praten

Jürgen Klopp hadde en lang prat med Curtis Jones i forrige uke, og svarene han har fått på banen har imponert manageren.

Før kampen mot Brentford forrige helg avslørte Jürgen Klopp at han hadde tatt en lang prat med Curtis Jones, blant annet om hvordan 20-åringen må gripe sjansen og ta det neste steget i den allerede innholdsrike karrieren. 

Måten Jones har svart på den oppfordringen ute på banen har vært imponerende. Både i 3-0-seieren over Brentford i helgen og semifinaletriumfen på Emirates torsdag kveld var den unge midtbanespilleren strålende .

– Du kan bare vinne vanskelige fotballkamper hvis alle spillerne presterer veldig bra, og han var en av dem. Curtis har vært veldig god de to siste kampene, sa Klopp på fredagens pressekonferanse ifølge liverpoolfc.com.

Må jobbe med talentet

Forrige uke sa Klopp at praten gikk ut på at det nå var på tide for Jones å vise hva han er lagd av på regelmessig basis.

– Vi har disse samtalene når du ikke er 100 prosent fornøyd med hvordan situasjonen er. Han er ung, veldig ung, men slik jeg ser det er potensialet hans utrolig. Det er der vi begge sammen må finne en måte for å få vist det oftere. Vi har kommet dit med utviklingen hans, la meg si det slik, sa Klopp forrige uke.

To kamper senere sier han dette.

– Talenter trenger å jobbe, og han gjør den jobben. I tillegg prøver han hver dag å lære mer om spillet. Men noen ganger trenger noen spillere en liten oppfordring, eller et løft. Curtis ser ut til å være en slik spiller, sa Klopp fredag og la til at det ikke handler om at unggutten er dårlig til å konsentrere seg eller å ha riktig fokus. 

– Han kom med et svar, og hvis svaret er som dette hver gang er det ingen problemer, sa Klopp.

Oppdaget tidlig

For 14 dager siden var det nøyaktig tre år siden Jones gjorde sin debut for barndomsklubben. Den kom mot Wolves i FA-cupen. Nå står scouseren som fyller 21 år om ni dager med 61 kamper for førstelaget. På veien har det blitt 17 målpoeng, ifølge lfchistory.net.

Klopp sa fredag at han fremdeles kan huske første gangen han så Jones. 

– Jeg kan huske da talentgruppen trente på en bane ved siden av oss på Melwood. Jeg så ut av kontoret og tenkte wow, og neste spørsmål var hvor gammel han var. Jeg tror han var 15 på det tidspunktet, og allerede var han et enormt talent, sa han.

– Jeg har kjent ham lenge nå og er en av hans største fans, sa Klopp.

Jones var nylig tilbake etter et to måneder langt opphold som skyldtes en øyeskade før det toppet seg med koronasmitte akkurat da han skulle tilbake i trening.

Nå har han vært på banen i fem kamper på rad og startet tre av de. Søndag er det nok gode muligheter for en ny kamp fra start når Liverpool spiller mot Crystal Palace.