Nå nærmer han seg førstelagsdebuten

Calvin Ramsay startet sin første kamp for Liverpool U21 i helgen, og spilte en omgang.

Trent Alexander-Arnold jobber seg tilbake fra skade, og kom på banen først da timen var passert da Liverpool tapte 1-0 for Nottingham Forest på City Ground i helgen. James Milner startet kampen på høyrebacken, akkurat som han gjorde mot Manchester City forrige helg. 

Joe Gomez, som tidligere har vikariert som høyreback når Alexander-Arnold har vært utilgjengelig, har spilt midtstopper sammen med Virgil van Dijk på grunn av skadene til Ibrahima Konate og Joel Matip.

Slik skadesituasjonen har vært i Liverpool denne høsten hadde nok Calvin Ramsay fått sin førstelagsdebut på høyrebacken for lenge siden, hadde det ikke vært for at han også han har vært skadet hele høsten.

Spilte fra start

Sommersigneringen fra Aberdeen nærmer seg imidlertid førstelagsdebuten med stormskritt nå. Lørdag startet han sin første kamp for Liverpool, men da for U21-laget, som vant miniderbyet mot Everton 2-1 på akademiet i Kirkby. 

Dette var Ramsays andre kamp for U21-laget, da han fikk sine første 30 minutter med kampaction mot Accrington Stanley i Papa Johns Trophy på tirsdag. Liverpool tapte kampen 3-2, men Ramsay noterte seg for en scoring på overtid.

Scoringen ser du i YouTube-snutten her:

I omgangen han fikk mot Everton i helgen virket Ramsay i brukbar form, men han ble byttet ut i pausen.

– Planen var hele tiden at han skulle spille en halvtime mot Accrington og en omgang mot Everton, sa Barry Lewtas etter kampen på akademiet.

– Han er en førstelagsspiller egentlig. Han trener med dem. Nå er han skadefri, og dette var en mulighet til å gi ham noen minutter med kamptrening, la U21-manageren til.

– På U21-laget har vi gode muligheter til å gi førstelagsspillere kamptrening. Vi får se hva som blir neste steg nå. Calvin er en flott gutt. En veldig trivelig fyr. Han var med oss til Accrington, og ble kjent med laget vårt på den turen. Han har funnet seg godt til rette.

Ramsay var på benken mot Rangers i Champions League i starten av oktober, men har ikke vært i førstelagstroppen siden. Men sjansen kan by seg nå som Liverpool reiser til Amsterdam for å møte Ajax på onsdag, etter spilletiden skotten har fått for U21-laget den siste tiden.

Om ikke skulle det være muligheter til å få førstelagsdebuten mot Napoli i Champions League den 1. november om gruppen er avgjort innen den tid, eller mot Derby i ligacupen den 9. november.