– Det handler alltid om det samme. De sier at du ikke kan forsvare deg

Cafu synes ikke noe om at Trent Alexander-Arnold ikke får spille for England.

Trent Alexander-Arnold har sett kampene mot Iran og USA fra benken så langt i dette VM, og rapportene fra engelsk presse tyder på at det er Kyle Walker som skal erstatte Kieran Trippier når Wales er motstander i tirsdagens kamp. 

Dermed blir det i beste fall bare noen minutter som innbytter som blir fangsten for scouseren i gruppespillet i årets VM. 

Det synes ikke Brasils legendariske back Cafu noe om. 

– Jeg forstår ikke hvorfor han ikke spiller. Han har alt du trenger - kvalitet, dribleegenskaper og fart. Men det handler alltid om det samme. De sier at du ikke kan forsvare deg, sier 52-åringen ifølge Liverpool Echo.

– De gjorde det samme med meg og Roberto Carlos, men jeg argumenterte med at vi vant litt likevel, sier mannen som ble verdensmester med Brasil både i 1994 og 2002, og som hadde en strålende karriere i Serie A med Roma og AC Milan. 

Lite spilletid under Southgate

Alexander-Arnold kan ikke skryte på seg å være en av landslagssjef Gareth Southgates betrodde menn. Så langt har han bare spilt én kamp i en stor turnering for landslaget, og den kom mot Belgia da engelskmennene allerede var videre fra gruppespillet. 

Han kom med i troppen til EM i fjor sommer, men det er ganske overraskende tall som dukker opp når man studerer nærmere hvor mye tillit han egentlig har fått.

Siden 2019 har Alexander-Arnold fullført flere 90-minuttere i finaler med Liverpool enn han har gjort til sammen med England. I 2021 og 2022 har han fått starte fire landskamper - mot Østerrike, Andorra, San Marino og Ungarn. Delvis er det grunnet skade, men det har heller ikke stått på anledningene der Southgate kunne gitt 23-åringen flere sjanser.

Så langt har det bare blitt 17 landskamper siden debuten mot Costa Rica for snart fire og et halvt år siden, og det ser ikke ut til å bli mange flere i løpet av årets VM i Qatar heller. Selv om Reece James er ute, virker scouseren å være bak både Kieran Trippier og Kyle Walker i køen.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.