– Det er enkelte som liker å rope høyt om feilene jeg gjør

Trent Alexander-Arnold synes en stor del av kritikken han har fått for sitt forsvarsspill har vært ufortjent.

Trent Alexander-Arnold mener at hans kritikere foretrekker å fokusere på hans feil, isteden for å gi ham ros når han presterer bra. 

Liverpool har sluppet inn 17 mål på de første 14 ligakampene, og ligger nede på sjetteplass på Premier League-tabellen etter at høstsesongen er unnagjort. Det er 15 poeng opp til ligaleder Arsenal, og i en rekke av kampene hvor Liverpool har avgitt poeng har Alexander-Arnolds forsvarsspill blitt satt under lupen. Hans forsvarsspill ble kritisert spesielt mye etter Liverpools kamper mot Manchester United, Napoli, Arsenal og Tottenham. 

Bare Gomez og Milner har lavere snitt

På spillerbørsen til Liverpool.no har scouseren gjentatte ganger blitt kritisert for sitt forsvarsspill, og har fått et snitt på 6,24 på de 18 kampene han har spilt i alle turneringer denne sesongen. Av de spillerne som har spilt mer enn fire kamper er det bare Joe Gomez og James Milner som har et lavere snitt.

– Jeg vil påstå at det har vært et ekstremt fokus på mitt forsvarsspill. Dette aspektet av mitt spill har virkelig blitt satt under lupen, uttaler høyrebacken i et intervju med ITV.

– Jeg vil hevde at det, som for alle deler av mitt spill, er forbedringer jeg kan gjøre. Jeg kunne ha tatt bedre avgjørelser i enkelte situasjoner, og forsvart meg mye bedre. Men samtidig er det også situasjoner der jeg har forsvart meg veldig bra, sier scouseren.

– Det er slik fotballen er blitt. Det er enkelte som liker å rope høyt om feilene jeg gjør, og situasjonene der jeg kunne ha prestert bedre, heller enn å fokusere på de situasjonene der jeg har forsvart meg bra. 

Innbytter-rolle i Qatar?

Alexander-Arnold er en av to Liverpool-spillere i den engelske VM-troppen, men han står før mesterskapet i Qatar bokført med kun 17 landskamper for England etter at han debuterte på landslaget under VM i Russland for fire år siden. 

I Russland var scouseren vikar når Kieran Tripper ble hvilt, og han kan fort måtte finne seg i samme rolle under dette mesterskapet, da Newcastle-spilleren har vært i kanonform for sitt klubblag. 

– Det er ikke den beste fotballen jeg har spilt, men trolig ikke den dårligste heller. Det er et sted midt mellom. Jeg har ikke spilt fantastisk, men heller ikke elendig. Men det kunne ha vært mye bedre, sier Alexander-Arnold om sine prestasjoner på landslaget. 

– Jeg tror jeg har spilt 17 eller 18 landskamper til nå. Ser man stort på det tilsvarer dette en halv ligasesong, om man kan si det på den måten. Spillere kan spille middelmådig en halv sesong. Forhåpentligvis blir andre halvdel av sesongen mye bedre for meg.

Både kritisert og hyllet av Neville

Sky Sports-ekspert Gary Neville hevdet nylig at Gareth Southgate ikke vil kunne stole på Alexander-Arnold i sluttspillet i VM på grunn av hans svake forsvarsspill, samtidig som han skryter at scouserens offensive bidrag.

Neville satte også fokus på at mange av målene som Liverpool har sluppet inn har kommet i Alexander-Arnold sitt ansvarområde.

– I VM tror jeg ikke Gareth Southgate kan stole på ham i utslagskampene, sa Neville.

– Det er veldig vanskelig dette med Alexander-Arnold. Han er strålende offensivt, men her taler vi utslagskamper, og om England vinner eller taper en slik kamp. En feil. En konsentrasjonssvikt. Akkurat nå kan jeg ikke se at Gareth kan benytte Trent Alexander-Arnold fra start i en slik kamp.

– Jeg håper at denne spilleren blir den beste høyrebacken noensinne, for han har potensialet til det. Men mot Tottenham kunne han fort ha kostet Liverpool dyrt.

Klopp fornøyd

En som synes kritikken mot Alexander-Arnold er ufortjent er forsvarskollega Joe Gomez. 

– Noen ganger virker det ikke rettferdig, men det er vel en del av fotballen,sa Gomez i kampprogrammet forut for 2-0 seieren over Napoli.

En som reagerte på kritkken fra Gary Neville var Jürgen Klopp.

– Trent Alexander-Arnold er 24 år gammel nå, og han har vunnet ganske mange finaler. Det har vært viktig å forsvare seg i disse finalene. Han var alltid der, og forsvarte seg godt. Jeg er veldig godt fornøyd med hans forsvarsspill.

England spiller sin første kamp i VM mot Iran på mandag.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.