– Min mor foretrakk Fabinho

Fabinho avslører hva som er hans egentlige navn.

Brasilianske landslagsspillere er som regel best kjent under sine kunsternavn. Som Ronaldo og Pele. Ronaldos fulle navn er Ronaldo Luis Nazario de Lima, mens Pele heter Edson Arantes do Nascimento.

– Navnet mitt er ikke Fabinho. Jeg heter Fabio, Fabio Tavares, men i Brasil legger vi til «inho» etter nesten alle navn, så de begynte å kalle meg Fabinho, og i dag er jeg kjent som Fabinho, sier Liverpools VM-aktuelle midtbanespiller i et intervju med Sky Sports.

– Jeg spurte min mor da jeg startet karrieren om hva hun foretrakk - Fabinho eller Fabio, og hun sa Fabinho, og slik er det blitt, legger han til.

Fabinhos fulle navn er Fabio Henrique Tavares.

Ville ha spilt sammen med Ronaldo

Pele betraktes av mange som verdens beste fotballspiller gjennom tidene, men Fabinho avslører i intervjuet at Ronaldo er den tidligere brasilianske landslagsspilleren han helst ville ha spilt sammen med.

VERDENSMESTER: Ronaldo og Brasil slo Tyskland i VM-finalen i 2002  i Yokohama.

VERDENSMESTER: Ronaldo og Brasil slo Tyskland i VM-finalen i 2002 i Yokohama.

– Ronaldo var et fenomen. Etter Pele er han den beste brasilianske spilleren gjennom tidene. Jeg så aldri Pele spille, så derfor faller mitt valg på Ronaldo. Jeg så ham vinne VM med Brasil, og han var den beste spilleren i mesterskapet. For en spiss han var. Fart, styrke og teknikk. Jeg hadde elsket å spille sammen med ham.

Fabinho er en av to Liverpool-spillere i Brasils tropp i VM. Den andre er Alisson Becker. Brasilianerne har havnet i gruppe G sammen med Serbia, Sveits og Kamerun.

Blir det et nytt møte med Messi?

Med Argentina i gruppe C, på motsatt side av kampoppsettet, kan det fort ble en finale mellom de to sør-amerikanske gigantene Brasil og Argentina. Dette er i alle fall to av de største forhåndsfavorittene, og da kan Fabinho få et møte med den spilleren som han anser som sin tøffeste motstander.

VM-OPPSETTET: Brasil og Argentina er på hver sin side av kampoppsettet.

VM-OPPSETTET: Brasil og Argentina er på hver sin side av kampoppsettet.

– Den tøffeste motstanderen min er trolig Lionel Messi. Jeg har alltid ønsket å spille mot ham, for å se hvordan han er på banen. Han er selvsagt en av de beste spillerne i fotballhistorien, og jeg har alltid ønsket å møte ham for å se hvor god han er på nært hold. Og han var veldig god. Jeg tror jeg har spilt mot ham tre ganger. Første gangen scoret han to mål, i den første kampen vår på Camp Nou i semifinalen i Champions League. 

– Han har evnen til å gjøre noe overraskende hver gang han har ballen, en pasning eller at han gjør noe med ballen selv. Slike spillere trenger ikke mye rom for å prege kampene.

DRØMMEFINALEN? Får Fabinho et nytt møte med Messi?

DRØMMEFINALEN? Får Fabinho et nytt møte med Messi?

Fabinho debuterte for Brasil allerede i 2015 under Dunga. Han har faktisk bare 28 landskamper, og da Brasil vant Copa America i 2019 var han ikke med, selv om han hadde storspilt for Liverpool den sesongen.

– Klopp har snakket med meg om landslagsspill, og jeg gjorde det klart at jeg alltid ønsket å spille for Brasil, og at drømmen min er å spille i et VM. Han forstår det. Han har sagt at han aldri spilte for landslaget, og ikke vet hvordan det føles, men at han forsto det, sa brasilianeren i et intervju med brasilianske UOL for noen dager siden.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.