Virgil Van Dijk:– Vi tvilte aldri på hans kvaliteter

Virgil Van Dijk vet godt hvordan det er å komme til Liverpool med en høyprislapp hengene over seg.

Darwin Nunez sin første høstsesong med Liverpool er over. Den urugyanske spissen endte opp med å score ni mål på 18 kamper, hvor bare ti av dem var fra start.

Flere var skeptiske, og kanskje mest andre lags supportere, men i løpet av høsten har 23-åringen vist hvorfor Jürgen Klopp brukte 80 millioner pund for å få han til Merseyside.

Virgil Van Dijk var en av dem som fikk bryne seg på spissen i fjor. I kvartfinalen i Champions League møtte Benfica nettopp Liverpool, og Nunez scoret i begge kampene. 

– Han har alle kvalitetene til en moderne spiss. Det er en grunn for at vi kjøpte ham, sier nederlenderen til liverpoolfc.com.

SCORET TO: Virgil Van Dijk og Liverpools forsvar hadde problemer med å stoppe Darwin Nunez i fjorårets Champions League.

SCORET TO: Virgil Van Dijk og Liverpools forsvar hadde problemer med å stoppe Darwin Nunez i fjorårets Champions League.

Høye prislapper

I de siste kampene har Nunez blitt brukt mer på venstresiden i angrep. Slik spilte han også til tider i Benfica, og uruguyaneren viste mot Southampton at han kan bekle flere posisjoner i Liverpools offensive ledd.

– Han lærer seg hvordan vi vil spille og hva vi forventer av ham. han spiller litt på venstresiden for øyeblikket, men han har også en fri rolle slik at han kan bevege seg mer inn mot midten, forteller midtstopperen.

Da Nunez kom i sommer var det lite engelsk å spore hos den 23 år gamle spissen. Det er selvfølgelig et problem, men det virker ikke og ha stoppet spissen fra å levere varene på banen den siste tiden.

Van Dijk, som både har spilt i Skottland og nå England, vet at det ikke alltid er så lett å tilpasse seg nye miljøer.

I CELTIC: Virgil Van Dijk tilbrakte to sesonger i Skottland før han reiste videre til Southampton.

I CELTIC: Virgil Van Dijk tilbrakte to sesonger i Skottland før han reiste videre til Southampton.

– Det tar tid. Det er et nytt lag, nytt miljø og et nytt språk, så det er helt normalt for ham å bruke litt tid på å finne seg til rette. Men det er ingen tvil om at kvalitetene er der og målene vil komme.

Å komme til en av verdens største klubber, med en slik prislapp, er heller ikke enkelt. Det har Van Dijk erfart selv, for han ankom nemlig Merseyside for en lignende sum tilbake i 2018.

– Det er åpenbart frustrerende når du har en slik prislapp og målene ikke kommer. Vi tvilte aldri på hans kvaliterer, og jeg synes han har prestert bra.

På nivå med Haaland i flere deler av spillet

Van Dijk har naturligvis rett angående Nunez. Spissen har til gode å bli enda mer kynisk i avslutningene sine, men de underliggende tallene hans er på nivå med Erling Haaland, som står med 18 mål på 13 kamper i Premier League.

Du kan se diverse underliggende statistikk dem i mellom under:

I forventede mål per 90. minutt leder Darwin Nunez, og det gjør han også på forventede målgivende per 90. minutt.

Underliggende tall som dette er bortkastet om målene aldri kommer, men det er likevel interessant å se hvor nærme urugyaneren er Haaland på slike statistikker.

23-åringen skaper også flere sjanser, flere skudd på mål og flere hodedueller enn sin spissrival. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje hvor mye bedre presspiller spissen.

Den store forskjellen mellom dem for øyeblikket er produksjonen av mål, for der er nordmannen i en klasse for seg selv.

Slike statistikker handler ikke om nivå, men mer om hvilket potensiale som ligger der. Det er noe å ta med seg inn i VM-pausen, for om uruguyaneren får på plass avslutningene sine kan det bli virkelig gøy i årene som kommer!