Jamie Carragher og Jamie Redknapp:«Vil ha samme effekt som Alisson og Virgil van Dijk»

Liverpool-legendene Jamie Carragher og Jamie Redknapp mener det blir utrolig viktig for Liverpool å vinne drakampen mot Jude Bellingham.

Jamie Carragher tror at et kjøp av Jude Bellingham vil gi Liverpool en lignende vitamininnsprøytning som Alisson Becker og Virgil van Dijk gjorde da de kom til klubben i 2018.

– Alle storklubbene vil ha ham, for han er en toppspiller. Det virker ganske opplagt at han vil forlate Borussia Dortmund, men jeg vil ikke selge skinnet for bjørnen er skutt. Jeg føler meg ikke sikker på at han havner i Liverpool, sier Carragher til Liverpool Echo.

Den velinformerte tyske journalisten Christian Falk opplyste på Twitter for tre dager siden at Bellinghams representanter har informert Real Madrid om at Liverpool leder kampen om den ettertraktede midtbanespilleren.

– Liverpool må konsentrere seg om det som foregår akkurat nå, og gjøre seg attraktive ved å kvalifisere seg til Champions League-fotball neste sesong, sier Carragher om den saken.

Verdt sin vekt i gull

Carraghers tidligere lagkamerat, Jamie Redknapp, er helt enig med kompisen at Bellingham vil være gull verdt for Liverpool.

– Dersom Liverpool klarer å sikre seg Jude Bellingham vil de ha kjøpt gull, sier han til The Athletic.

Real Madrid skal ha blitt informert fra spillerens side om at samtalene med Liverpool har kommet langt. Hvilke spillere som allerede er i klubben, og hvilken rolle han selv kan få der han går, har også vært med i tankegangen til 19-åringen og folkene rundt ham.

– Når du ser ham stå der med kapteinsbindet for Dortmund, så tenker du at han er som skapt for Liverpool, legger Redknapp til. 

Bellingham har ingen utkjøpsklausul i kontrakten sin, slik Erling Braut Haaland hadde da han gikk til Manchester City i fjor sommer, men det snakkes om en overgangssum på 150 millioner euro. Det vil i så fall gjøre ham til Liverpools klart dyreste overgang gjennom alle tider.

Per i dag er Virgil van Dijk klubbens dyreste kjøp til 75 millioner pund, og Darwin Nunez kan bli det dersom han skulle slå til skikkelig. Da kan overgangssummen til uruguayaneren stige til 85 millioner pund.

Er sikker på at Klopp har alliert seg med Henderson og Alexander-Arnold

– Uansett hvor han ender opp, så håper jeg han skriver under for en ny klubb av de riktige grunnene. At det ikke handler om hvem som tilbyr ham den høyeste lønnen, men at han velger det som er best for ham med take på manageren og spillerne rundt ham, og miljøet han havner i, sier Redknapp om denne problematikken.

– Som Liverpool-fan håper jeg han velger Liverpool. Jeg blir veldig overrasket om ikke Jürgen Klopp har instruert Trent Alexander-Arnold og Jordan Henderson om å selge inn Liverpool til ham under VM, fortelle ham at Liverpool vil ha ham, og reklamere for hvilken flott klubb Liverpool er.

Det ser det ut som Redknapp kan ha rett i. Bellingham har under VM vært avbildet sammen med Jordan Henderson på restaurant i Qatar og sammen med Trent Alexander-Arnold under en spasertur på byen.

I tre uker har de to Liverpool-spillerne og 19-åringen nærmest vært uadskillelige i Englands VM-leir. 

– Han tar seg av Jude som om det ikke er noen morgendag, avslørte tidligere Liverpool-spiller Conor Coady til Lions Den tidlig i mesterskapet, og fortalte om hvordan Henderson er blitt en mentor for Bellingham.

En annen som har lagt merke til at Henderson tilbringer mye tid sammen med Bellingham er Manchester United-spilleren Luke Shaw.

– Under oppholdet her har Bellingham vært veldig nær Hendo, og vi vet alle hvordan Hendo er. Jeg er sikker på at Hendo sørger for at han oppfører seg bra, lyder observarsjonene til Shaw.