Høyreback ved «et uhell» - Lineker mener både England og Liverpool bruker Trent feil

Debatten rundt Trent Alexander-Arnolds forsvarsspill raser videre.

I et intervju med Talksport torsdag tok Trent Alexander-Arnold til motmæle mot de som kritiserer ham for å være svak defensivt.

– Noen ganger føles det som det ikke hjelper uansett hvor godt jeg spiller. Dersom jeg ikke spiller perfekt, er det ikke godt nok. Det føles som det stilles strengere krav til meg enn til andre spillere, sa Alexander-Arnold i intervjuet.

– Folk har bestemt seg på forhånd for at jeg ikke er en god forsvarer, og ikke er god nok defensivt. Så når jeg gjør en feil, eller en motspiller kommer seg lett forbi meg, bekrefter det hva de mener om meg, la han til.

– Han slår de beste pasningene i engelsk fotball

Fotballekspert og tidligere engelsk landslagsspiller, Gary Lineker, mener det er på høy tid at Alexander-Arnold flyttes lenger frem på banen, både på landslaget og for Liverpool. Lineker mener at Liverpool rett og slett ikke får det beste ut av 24-åringen ved å benytte ham på høyrebacken, og taler varmt for at scouseren flyttes frem på midtbanen. 

– Jeg mener at Trent bør spille på midtbanen. Det har jeg alltid ment, uttalte Lineker til BBC One sitt World Cup Extra nylig.

Alexander-Arnold er kanskje den mest kreative sidebacken i Anfield-klubben noensinne, men denne sesongen har han fått mye kritikk for sine defensive mangler.

– Han har blitt høyreback nærmest ved et uhell. Han spiller strålende der, og du finner ikke noen som legger bedre innlegg. Han er også den som slår de beste pasningene i engelsk fotball. Han kan spille over alt på midtbanen. Hans eneste svakhet er at han av og til blir avslørt defensivt, sa den tidligere landslagsspilleren.

Alexander-Arnold var midtbanespiller da han gikk gradene ved Liverpools akademi. Han spilte enten på høyreflanken eller sentralt på midtbanen, men ble omskolert til høyreback som 17-åring. Det var derfor som høyreback han spilte seg inn på Liverpools førstelag. 

Scouseren har utrolige 62 målgivende pasninger i løpet av sine 246 kamper som høyreback for moderklubben. På veien har han blant annet vært med på å vinne alt som vinnes kan på klubbnivå, både Premier League, Champions League, klubb-VM, den europeiske supercupen, Community Shield, FA-cupen og ligacupen.