– Det føles som det stilles strengere krav til meg enn til andre spillere

Trent Alexander-Arnold slår tilbake mot de som kritiserer hans forsvarsspill.

Trent Alexander-Arnold fikk sine første minutter med VM-fotball da han kom inn tolv minutter ut i annen omgang i Englands 3-0-seier over Wales i den siste kampen i gruppe B, da England tok seg til åttedelsfinalen, der de skal møte Senegal på søndag.

Forhåndstipsene går ut på at Liverpool-backen vil være tilbake på innbytterbenken mot Senegal, da han virker å ha både Kieran Trippier og Kyle Walker foran seg i køen om en plass i Englands forsvarsrekke. 

– Folk ser det de ønsker å se

I et intervju med Talksport i dag tar Alexander-Arnold til motmæle mot de som kritiserer ham for å være svak defensivt.

– Jeg tror vi er kommet til et punkt der vi kan si at dette er late meninger, og bare noe folk sier. Folk ser kampene, og ser hva de ønsker å se. Jeg tror mange har bestemt seg på forhånd hva de skal mene, sier scouseren i intervjuet.

– Du ser hva du ønsker å se. Dersom du ser en kamp, og har den oppfatningen at en spiller er lat, og så ser du en situasjon der han ikke løper, da blir han i ditt hode lat. Du ser ikke det øvrige han bidrar med i kampen, og løpene og spurtene han tar da.

– Jeg føler jeg blir vurdert på den måten av mange. Folk har bestemt seg på forhånd for at jeg ikke er en god forsvarer, og ikke er god nok defensivt. Så når jeg gjør en feil, eller en motspiller kommer seg lett forbi meg, bekrefter det hva de mener om meg.

Alexander-Arnold kan ikke skryte av å være en av landslagssjef Gareth Southgates mest betrodde menn. 24-åringen så kampene mot Iran og USA fra benken, før han altså fikk en drøy halvtime på banen mot Wales. Det var hans 18. landskamp.

– Noen ganger føles det som det ikke hjelper uansett hvor godt jeg spiller. Dersom jeg ikke spiller perfekt, er det ikke godt nok. Det føles som det stilles strengere krav til meg enn til andre spillere, men slik er livet. Du må bare stå på videre.

Fikk støtte fra Cafu

Tidligere denne uken gikk Brasils legendariske back Cafu ut og støtte Alexander-Arnold.

– Han har alt du trenger - kvalitet, dribleegenskaper og fart. Men det handler alltid om det samme. De sier at du ikke kan forsvare deg, ble 52-åringen sitert av Liverpool Echo.

– De gjorde det samme med meg og Roberto Carlos, men jeg argumenterte med at vi vant litt likevel, sier mannen som ble verdensmester med Brasil både i 1994 og 2002, og som hadde en strålende karriere i Serie A med Roma og AC Milan. 

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.