Blir det drømmefinale? Svaret får vi i kveld

I kveld får vi vite om det blir en rød duell i finalen i Afrikamesterskapet.

Onsdag gjorde Sadio Mané og Senegal jobben da de slo Burkina Faso 3-1 og tok seg til finalen i Afrikamesterskapet. Det blir andre mesterskap på rad at Mané sitt land skal spille finale. I 2019 måtte de se seg slått av Algerie. 

Denne gangen skal de enten møte vertsnasjon Kamerun eller Egypt, som møtes i den andre semifinalen torsdag kveld. Mange Liverpool-supportere vil nok ønske seg en rød duell mellom Salah og Mané når det gjeve trofeet skal deles ut på søndag. 

Kampen mellom Egypt og Kamerun vises på V Sport 2 og Viaplay klokken 20 torsdag kveld. 

Har levert

Både Mané og Salah har gjennom mesterskapet vist verdien de har for sine landslag. Mané var den store spilleren i onsdagens semifinale da han leverte både mål og målgivende. 

I alle tre kampene i sluttspillet har 29-åringen levert målpoeng, og med tre mål og to målgivende pasninger har han kun én spiller foran seg på listen over de som har levert best offensivt i mesterskapet.

Også Mohamed Salah har hatt en viktig rolle når han har ført sitt land helt til semifinalen. Mot Marokko var det han som stod bak snuoperasjonen som førte til at Egypt vant 2-1 etter ekstraomganger. Først med scoring, deretter med målgivende pasning. 

I åttedelsfinalen scoret han i straffesparkkonkurransen da Egypt slo ut Elfenbenskysten, og Salah scoret også et av de to målene til Egypt i gruppespillet. 

Når de i kveld møter Kamerun er det etter to kamper med ekstraomganger i bagasjen, så egypterne må finne frem superkreftene om de skal klare å oppnå finaledrømmen. 

Rekker de Leicester?

Finalen går samme dag som Liverpool tar imot Cardiff på Anfield i fjerde runde av FA-cupen, så den kampen kommer for tidlig for Salah og Mané. Skulle Salah og Egypt ryke ut i kveld vil de møte Burkina Faso i bronsefinale på lørdag. 

Finalen søndag kveld skal spilles klokken 20. Fire dager senere skal Liverpool spille mot Leicester på Anfield, og det er ikke sikkert om det er helt realistisk å håpe at den afrikanske duoen skal bli klar til den kampen. 

Med et langt og utmattende mesterskap i bagasjen, i tillegg til reise hjem fra Kamerun og kanskje litt eventuell feiring, er det nok behov for litt hvile hos de to stjernene. I så fall er nok kampen mot Burnley søndag 13. februar, og den påfølgende Champions League-kampen mot Inter, et mer realistisk mål. 

Forrige gang vi så Salah og Mané på banen for Liverpool var i bortekampen mot Chelsea 2. januar.

Tidligere i år ble det for øvrig klart at Senegal og Egypt skal møtes i playoff til Qatar-VM, så uansett hvem som går til finalen vil vi få en viktig kamp mellom de to stjernene i år. Det blir kun plass til én av dem i vinterens verdensmesterskap.