Forklarer hvorfor han valgte draktnummer 23

Luis Diaz har valgt et draktnummer med lang historie i Liverpool FC.

Det er en del store navn i Liverpools historie som har bært draktnummer 23. Robbie Fowler spilte med nummeret i tre sesonger på 90-tallet, før han valgte seg 12, så 11, og så 9 – som han beholdt til han ble solgt til Leeds i 2001.

«Carra» overtok nummeret i 1995/96-sesongen, og var klubbens nummer 23 frem til han la opp etter 2012/13-sesongen.

Da han ga seg, var det Emre Can som bar drakten, frem til Xherdan Shaqiri kom i 2018 og var klubbens 23 ut 2020/21-sesongen.

Andre grunner for Diaz

Nå er det Liverpools nye storsignering Luis Diaz som skal bære drakten – men det var ikke fordi han hadde lest seg opp på Liverpools historie.

– Hovedgrunnen til at jeg valgte det, var at det var draktnummeret jeg pleide å bruke i laget der jeg startet karrieren min i Junior Barranquilla. Det var der jeg startet karrieren, så jeg vokste opp med å bruke det nummeret og ting gikk bra for meg. Derfor fikk jeg ideen om å bruke det igjen her, forteller Diaz til liverpoolfc.com

– Nå hører jeg om disse store navnene som blir nevnt og har brukt det før meg, så det er opp til meg å bruke det på en bra måte og gjøre mitt beste for laget og støtteapparatet, og gi dem alt det de trenger fra meg.

Luis Diaz kan få sin debut for Liverpool mot Cardiff City på søndag. Kampen har avspark kl. 13.00, og vises på V4 og Viaplay.