Mener Klopp er på nivå med Shankly og Paisley, og at dette Liverpool-laget kan være tidenes beste

Sky Sports-ekspertene er samstemte i sin hyllest av det Jurgen Klopp har utrettet i Liverpool.

Tirsdag kveld fikk hele fotballverden se en maktdemonstrasjon av Liverpool da de ydmyket Manchester United på eget gress. 

I den første omgangen var det bare ett lag på banen, og da gjestene begynte å røre litt på seg i andre omgang var de rødkledde raske med å drepe kampen. 

Det var i realiteten bare ett lag som kunne ha vunnet på Anfield. Selv tidligere Manchester United-spiller Gary Neville kunne ikke gjøre noe annet enn å hylle Klopp og laget etter kampen.

Oppe med de største

– Det Klopp holder på med her er på nivå med Shankly, Paisley og Fagan. Det er seks-syv år med fortreffelighet vi snakker om her. Han behøver å vinne noen flere trofeer for å bekrefte det, men jeg tror han kommer til å gjøre det, sa Neville til sin Gary Neville Podcast.

Eksperten peker også på den viktigste egenskapen laget innehar. 

– Når man går for så mange trofeer som Liverpool kan man ikke spille bra hver tredje dag, men det man kan ha er samholdet og lagånden. 

– Laget krever mye av hverandre. Klopp ga en skyllebøtte til van Dijk, hans viktigste spiller, etter tre minutter i andre omgang - og han tok det til seg. Robertson gjorde akkurat det samme. Slik ser man i lag som vinner - en vinnermentalitet. 

KLOPP OG DE STØRSTE: Tyskeren har allerede en stor plass i Liverpools historie.

KLOPP OG DE STØRSTE: Tyskeren har allerede en stor plass i Liverpools historie.

Ingen ville valgt van Dijk før Klopp

Jamie Carragher støtter kollegaens bemerkninger. 

– Jurgen Klopp er større enn alle spillerne i Liverpool. Dersom man spør spillerne hvem de helst ville ha mistet, Klopp eller Virgil, hadde alle svart Virgil. Klopp er en gud her, og det er han hos spillerne også. 

– Dette er et av de beste Liverpool-lagene gjennom tidene, det er det ingen tvil om. Jurgen Klopps seiersrate er høyere enn noen annen manager i klubbens historie. 

Scouseren mener dette laget kan karakteriseres som tidenes beste Liverpool-lag dersom de oppnår store ting i løpet av resten av sesongen. 

– Dette er ikke bare et unikt lag akkurat nå, men også i hele Liverpools historie er de helt der oppe. Hvis dette laget gjør noe helt spesielt denne sesongen kan det plassere dem helt på toppen. 

Hele podcast-episoden kan ses og høres under.