Fabinho melder seg klar til Champions League-finalen

Fabinho forteller om en spillergruppe som er slitne, både fysisk og mentalt – men nå er det finalemodus.

Jürgen Klopp har vært klar på at Fabinho kommer til å bli spilleklar mot Real Madrid i Champions League-finalen 28. mai, etter strekken han pådro seg mot Aston Villa i forrige uke.

Klopp har heller ikke utelukket at vi får se ham denne uken, med ligaavslutning mot Wolverhampton på søndag.

Spilleren melder seg klar til finalen.

– Jeg kommer til å være der for å spille, sier Fabinho i et intervju med spanske AS.

Fabinho jobber seg tilbake etter å ha fått en strekk på baksiden av låret.

– Vi jobber for å bli klare for den finalen. Jeg er veldig rolig, og har veldig stor tro på at jeg vil være der, så vi må bare få hvile og fortsette å jobbe for å være i best mulig fysisk stand til 28. mai, sier han videre.

Med søndagskamp kan vi kanskje forvente noen treningsbilder i løpet av torsdag kveld, dagen før Klopp skal holde sin nest siste pressekonferanse før en kamp denne sesongen. Da vil vi se om Fabinho kan være aktuell for møtet med Wolves.

– Vi er slitne, fysisk og mentalt

Liverpool har spilt 61 kamper denne sesongen, og tallet kommer til slutt til å bli 63. De røde har spilt hver eneste kamp mulig, etter å ha gått hele veien i tre cuper.

– Jeg tror du kan snakke om det på generell basis. Vi er veldig slitne. Det er sannheten, fordi vi har spilt i helgene og i midtukene i en måned nå, og kamp etter kamp har vært viktig. Det gjør at du blir både fysisk og mentalt sliten, sier midtbanespilleren.

TROFÉ NUMMER TO: I helgen kunne Fabinho løfte FA-cuptroféet.

TROFÉ NUMMER TO: I helgen kunne Fabinho løfte FA-cuptroféet.

– Laget har jobbet veldig hardt for å komme hit, på dette stadiet av sesongen med mulighet til å vinne alle fire troféer. Det er noen kamper igjen, og du har den innstillingen om at det er finaler.

– En Champions League-finale er veldig, veldig spesiell. Noen spillere får kun mulighet til å oppleve det én eller to ganger. Dette vil bli min andre, mens andre aldri får spille i det. Det er noe veldig spesielt, med et flott stadion og begge lags supportere, sier han.

Møter gamleklubben

Fabinho var Real Madrid-spiller i 2012/13-sesongen, men spilte kun 14 minutter førstelagsfotball for den spanske storklubben.

– Med familien min der blir det enda mer spesielt, men det at jeg har vært Real Madrid-spiller og spilt for Castilla gjør det ikke mer spesielt eller annerledes for min del, sier han.

Han har fått fulgt med på det Carlo Ancelottis lag har gjort i Champions League.

– Jeg har fulgt med på dem, og spesielt de tre siste kampene. De har ikke spilt på samme dag som oss, så jeg har sett kampene. Det er et lag som er vant med å spille i Champions League, og når de sier at det er noe annerledes med Champions League og Real Madrid, så viser det seg å være sant. I de tre siste kampene har de vunnet på samme måte, med to eller flere scoringer helt på slutten.

– Madrid har fortjent finaleplassen, og hat hatt et veldig godt år. La oss se hva som skjer 28. mai, og la oss håpe at vi vinner.

Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid spilles på Stade de France i Paris 28. mai kl. 21.00.