Kontraktssamtaler med Mané kan settes i gang i sommer

Journalist med oppdatering på kontraktssituasjonen til Sadio Mané.

Mens Divock Origi og James Milner er på utgående kontrakt denne sesongen, er hele fem spillere på utgående neste sesong. Fremtiden er derfor usikker for Mohamed Salah, Sadio Mané, Naby Keita, Roberto Firmino og Alex Oxlade-Chamberlain. 

Mye har handlet om Salah i media, men klubben jobber også med å løse de andre situasjonene. Journalist Graeme Bailey skriver i en spalte for Anfield Watch at Mané har fått beskjed om at han vil få tilbud om en ny kontrakt i sommer. 

Samtalene skal såvidt ha begynt i fjor sommer da Virgil van Dijk signerte en ny kontrakt, og spørsmålet er hvor mye Liverpools afrikanske stjerner skal tjene sammenliknet med nederlenderen i midtforsvaret. 

300.000 pund?

van Dijk tjener ifølge artikkelen 220.000 pund nå, en lønn som kan stige til 250.000 pund i uken. Salah og hans team skal ha krevd 400.000 pund i uken, mens Mané på sin side ligger midt imellom med et lønnskrav på 300.000 pund. 

Om FSG kommer til å møte Mané på det kravet gjenstår å se, men Bailey skriver at det er sannsynlig at senegaleseren kommer til å forlenge med klubben. 

«Etter at Diogo Jota og Luis Diaz har kommet inn har Mané og Salah innsett at de kanskje kan erstattes, noe som virket utenkelig for ikke veldig lenge siden. Med det i bakhodet ved nok Mané at en avtale nærmere det van Dijk tjener - og ikke noe høyere - kan være det som skal til for en forlengelse», skriver Bailey og legger til at fremtiden til både Salah og Mané for øyeblikket virker usikker, for FSG står på sine prinsipper i forhandlingene.