La siste del av gresset natt til torsdag, og skjøtene er fortsatt synlige - Klopp sier Liverpool hadde spilt på grus om det var nødvendig

Avgjørelsen om å flytte Champions League-finalen til Paris førte til en vanskelig prosess for banemannskapet.

Allerede i Februar ble det bestemt at Champions League-finalen skulle flyttes fra St Petersburg til Paris, grunnet den pågående krigen i Ukraina. Det skal allikevel ha blitt vanskelig å klargjøre banen for banemannskapene, ifølge The Telegraph

Etter en konsert på Stade de France lørdag kveld var det kort tid på å klargjøre banen til Champions League-finalen en uke senere. 

Det tok over et døgn å få fjernet installasjonene som ble oppsatt i forbindelse med konserten, før det gikk an å begynne med å legge gresset. 

Kamp mot klokken

Deretter måtte underlaget klargjøres for at gresset kunne legges, før banemannskapene kunne begynne å legge gressmatta. 

Prosessen som vanligvis tar fire-fem dager måtte kortes ned til to døgn, ifølge direktøren for firmaet som har ansvaret for gresset på Stade de France. 

Natt til onsdag kunne de omsider begynne å legge gresset, og natt til torsdag ble det siste gresset lagt ned på arenaen.

NYTT GRESS: Plenen på Stade de France ble ikke lagt før natt til torsdag.

NYTT GRESS: Plenen på Stade de France ble ikke lagt før natt til torsdag.

Hadde spilt på grus

Klopp fikk spørsmål om underlaget på pressekonferansen. Tyskeren la ikke skjul på at det ikke var optimalt med så nytt gress, men at like forutsetninger er det viktigste. 

– Jeg så at dommerne trente, og den gode nyheten er at ballen spretter normalt. Man kan se skjøtene der gressmattene er festet sammen, som er noe vi ikke er vant med. 

– At noen syntes det var en god ide å fikse gresset dagen før er interessant, men det har ikke ødelagt humøret mitt med en eneste prosent. Vi kunne ha spilt kampen på grus. 

Han ønsker ikke å bruke banen som en unnskyldning, men mener at så tekniske lag bør ha best mulige forutsetninger for supporternes skyld. 

– Begge lagene er tekniske, og man ville håpet på at banen er den beste man har sett i livet sitt. Slik er det åpenbart ikke. Jeg håper ikke det blir en sak om at jeg klager på banen. Det går helt fint.