Joyce: Salah og van Dijk står trolig over Southampton-kampen

Ifølge Paul Joyce i The Times får vi neppe se Virgil van Dijk og Mohamed Salah mot Southampton tirsdag.

Mohamed Salah måtte ut med en lyskeskade før pause, mens Virgil van Dijk stod over ekstraomgangene som følge av ubehag i et kne da Liverpool vant FA-cupen lørdag. Jürgen Klopp sa etter kampen at det var langt unna alvorlige skader, men likevel kan tirsdagens bortekamp mot Southampton komme for tidlig for de to stjernene. 

Salah og van Dijk ble byttet ut med neste helgs Champions League-finale i tankene, og ifølge Paul Joyce i The Times ønsker ikke Klopp å risikere å slå opp skadene i tirsdagens viktige ligakamp. 

Etter kampen var Salah klar på at han kommer til å rekke finalen mot Real Madrid i Paris, og Klopp virket også veldig optimistisk. Om de blir å se mot Wolves til helgen gjenstår imidlertid å se. 

Ingen ytterligere undersøkelser

David Lynch skriver i en artikkel for Anfield Watch at det ikke ble sett på som nødvendig å sende van Dijk eller Salah til scanning eller ytterligere undersøkelser søndag, noe som er et ytterligere tegn på at det ikke er snakk om noe alvorlig. 

Spillerne vil imidlertid bli undersøkt dersom de skulle melde om ubehag i løpet av mandagen. 

Med Salah og van Dijks status som tvilsomme er det duket for endringer i lagoppstillingen mot Southampton - kampen Liverpool må vinne for at tittelkampen skal leve til siste serierunde.

Joyce skriver at spillere som Kostas Tsimikas, Joe Gomez, Roberto Firmino og James Milner fort kan bli å se i startoppstillingen. Kampen kommer trolig for tidlig for Fabinho, som sikter seg inn på finalen mot Madrid etter sin hamstringskade.

Klopp kommer med en skadeoppdatering når han møter pressen klokken 13 mandag.