Sendte melding til Phillips og Williams da finaleplassen ble sikret

Jürgen Klopp husket å takke de som bidro sterkt til at det i det hele tatt ble Champions League denne sesongen.

Overfor Sky Sports (gjengitt av liverpoolfc.com) har Jürgen Klopp fortalt at han sendte en melding til forrige vårsesongs stopperhelter så snart semifinalen mot Villarreal var over på Estadio de la Ceramica tidligere i mai. Liverpool er klare for Champions League-finalen - en bragd som så nærmest umulig ut for ikke veldig mye mer enn et år siden. 

– Jeg sendte en melding til Rhys Williams og Nat Phillips fordi vi ikke ville vært her uten dem, sa Klopp. 

En strålende sluttspurt forrige sesong sørget for at det ble tredjeplass og Champions League-billett. I hjertet av laget var stopperparet Nat Phillips og Rhys Williams, som begge har vært utlånt til Championship-klubber denne sesongen. Phillips var med på å rykke opp med Bournemouth i vår, mens Williams ble hentet hjem etter et opphold i Swansea som ikke gikk helt etter planen.

Kjempet seg gjennom vanskelig periode

Klopp sier han husker det ikoniske bildet fra serieavslutningen på Anfield i mai i fjor. 

– Begge forlot banen med bandasje rundt hodet, kutt i ansiktet, og det var virkelig et symbol for hele den perioden. Vi haltet oss gjennom den. Det var utrolig i en så vanskelig sesong, sa han. 

– Vi spilte med to strålende spillere i Rhys og Nat, men vi kunne ikke bruke dem før fordi de måtte tilpasses stilen. Jeg er veldig glad for at guttene viste hva de er gode for, sa Klopp. 

Han mener det var en stor prestasjon av Liverpool å bli nummer tre.

– Tidvis hadde vi ingen midtstoppere. Derfor måtte vi bruke midtbanespillere i forsvar, og andre spillere på midtbanen, og ingenting så ut til å fungere. Jeg håper ingen glemmer hvor hardt vi kjempet for å komme dit vi er nå, sa Klopp i intervjuet før kveldens Southampton-kamp.