Slik reagerer Klopp på Citys Haaland-kjøp

Jürgen Klopp har allerede kommentert den fremtidige overgangen.

Mandag kom meldingen om at Manchester City har vunnet kampen om Erling Braut Haaland. Haaland blir City-spiller til sommeren, og skal allerede ha bestått den medisinske sjekken, en sjekk som ble gjort i Belgia. Det er forventet at avtalen vil bli offisielt bekreftet denne uken.

Haaland har en utkjøpsklausul på 75 millioner euro, men totalpakken for å få nordmannen til Etihad Stadium vil bli på over 250 millioner euro. Allerede i april sa Jürgen Klopp at Liverpool aldri ville være aktuelle for å være med i kampen om 21-åringen, og ristet på hodet av summene som er nevnt.

I forkant av Liverpools kamp mot Aston Villa ble Klopp spurt om Braut Haaland-overgangen.

– Jeg signerte en ny kontrakt vel vitende om at City ikke kom til å stoppe utviklingen sin, sier Klopp til Sky Sports.

– Det er ikke opp til City å definere om vi kan være fornøyd eller ikke. Det handler om oss, og hva vi kan få til, sier Klopp.

Setter et nytt nivå

Han mener dette er en overgang som vil sette en ny standard.

– Vi spiller mot alle de andre lagene, ja, men dersom Erling Haaland går dit vil det ikke svekke dem, det er klart. Vi vet at folk nå snakker om pengesummene, men dette er en overgang som vil sette et nytt nivå, la meg si det slik, sier Klopp.

Ifølge Telegraph var det Real Madrid og City det til slutt sto mellom for Haaland, som ikke var interessert i Manchester United. Heller ikke Chelsea var et alternativ, på grunn av usikkerheten rundt eierskap de siste månedene.

Haaland vil signere en femårskontrakt på Etihad som binder ham til klubben til sommeren 2027.