– Veldig bra for spillerne og klubben å vite hva managerens planer er

Mohamed Salah er glad for at Jürgen Klopp forlenget kontrakten.

Torsdag var Mohamed Salah på plass for å motta den gjeve prisen Football Writers’ Association Player of the Year, og egypteren tok seg i etterkant tid til et intervju med Melissa Reddy i Sky Sports. Der ble han blant annet spurt hva han tenker om at Jürgen Klopp har forlenget kontrakten med to år.

– Jeg er veldig glad. Han har vært her i over seks år nå og bidratt til alt vi har oppnådd. Det er veldig bra for spillerne og klubben å vite hva managerens planer er, sier Salah.

Liverpools toppscorer satt på bord med sin agent Ramy Abbas Issa og klubbens sportsdirektør Michael Edwards samt hans etterfølger Julian Ward. Det fikk selvfølgelig fart på spekulasjonene om Salah og klubben kanskje har blitt enige om en forlengelse, men det ble ikke tema i dette intervjuet, så foreløpig er det intet nytt å melde på den fronten.

Ser frem til å møte Real Madrid

I stedet ble det litt mer snakk om den kommende Champions League-finalen mot Real Madrid, som Salah virkelig gleder seg til. Etter seieren over Villarreal på tirsdag gikk Salah ut og sa at han ønsket å møte Real i finalen, og da ønsket ble oppfylt skrev 29-åringen «We have a score to settle» på sine sosiale medier, med en klar referanse til det tunge finaletapet i 2018.

– Mange av oss hadde vår første sesong i Liverpool da, og tapet gjorde oss bare enda mer sultne på å vinne turneringen. Det å tape en slik kamp kan føre noe positivt ved seg, sa Salah, som innrømmer at han var langt nede etter kampen der han måtte ut med skade i første omgang.

– Jeg var så skuffet den dagen, og jeg var det ganske lenge. Men til slutt spurte jeg meg selv om jeg skulle fortsette å være trist eller heller kjempe meg tilbake, så jeg valgte det siste, sier han og legger til at man må huske på at Real Madrid er et strålende lag med en veldig rutinert manager.

God sesong

Denne sesongen har Salah så langt scoret 30 mål i alle turneringer, og han har i tillegg servert 15 målgivende pasninger – en imponerende statistikk.

– Dette er den beste sesongen min til nå i Liverpool. Det har blitt mange mål og assists, og jeg har blitt bedre til å skape sjanser og å drible, sier han og legger til at det alltid er lagets prestasjon som kommer først.

Kontrastene er store til hvordan situasjonen var store deler av forrige sesong.

– Store deler av laget var skadet og vi kjempet hardt for å komme med i Champions League med nye og unge spillere. Det at vi klarte tredjeplass var utrolig. Vi hadde det tidvis tøft, men vi kom oss gjennom det, sier Salah i intervjuet.

Lørdag vil han garantert være på jakt etter nye målpoeng når Tottenham gjester Anfield.