Deler troppen inn i to grupper fra november

For de som skal spille VM kan 2022/23-sesongen bli tidenes mest hektiske. For de andre blir det en måned uten fotball.

I et intervju med liverpoolfc.com sier Jürgen Klopp at han og hans trenerteam fra november vil dele spillertroppen inn i to grupper - én med de som skal spille VM i Qatar, og én med de som ikke skal det. 

Verdensmesterskapet sørger for en pause i sesongen fra 12. november og helt frem til jul. Liverpool har «heldigvis» ikke like mange spillere som noen av sine rivaler i VM. Viktige brikker som Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Fabinho, Thiago, Darwin Nunez og Diogo Jota skal til VM, mens Mohamed Salah, Luis Diaz, Naby Keita, Joel Matip, Andy Robertson og James Milner er blant dem som blir hjemme.

– Vi har to forskjellige grupper fra november. For den ene gruppen blir det den lengste sesongen noensinne, og hvis du går til semifinalen eller finalen i VM blir det helt vilt. Så har vi den andre gruppen som får en skikkelig pause i november. Men frem til da må alle gjøre det samme. Spillerne som skal til VM må være i form til mesterskapet, og det kan jo også være en fordel for oss, sier Klopp. 

– Vi får se hvordan vi løser det etter mesterskapet, men frem til da bør vi klare oss bra, sier han. 

Ser frem til å reise på tur

Klopp sier at det ikke er mye som endrer seg i planleggingen av sesongen selv om den begynner en uke tidligere enn normalt. Første tellende kamp kommer allerede 30. juli når det er Community Shield-finale mot Manchester City. 

– For noen av spillerne vil oppkjøringen være lang nok, mens den for andre ikke vil være lang nok. Så vi må nok forlenge den et stykke inn i sesongen igjen. Jeg har vært i jobben i 20 år og vet hva vi må gjøre for å legge et godt grunnlag for hele sesongen, sier han.

Nytt av året er at det igjen blir en tur for å hilse på supportere i en annen verdensdel. Denne gangen går turen til Asia, nærmere bestemt Thailand og Singapore. 

– Vi ser frem til å dra til Asia, for der er det lenge siden vi har vært. Samtidig håper jeg vi får trent - vi vet hvilken del av året det er der, så jeg tror ikke vi slipper helt unna regnet, sier han. 

– Ingen vennskapskamp

Liverpool skal møte Manchester United og Crystal Palace til treningskamper i løpet av Asia-oppholdet. 

– Kampene er viktige og uviktige samtidig. Vi kan ikke spille mot United og si at det er en vennskapskamp. Det er det ikke. Men det er en oppkjøringskamp, og vi må se hvem vi kan bruke der og da, sier Klopp. 

– De som spilte landskamper får kanskje ti eller femten minutter, og kanskje litt mer mot Crystal Palace. Så kommer vi tilbake og skal være her fem dager før vi reiser til Østerrike, og derfra mer eller mindre direkte til Community Shield-finalen. Og en uke senere begynner vi sesongen, så det er hektisk, sier Klopp. 

Heldigvis er ikke de første ukene av sesongen veldig hektiske når det gjelder kampprogram. 

– Vi spiller mot Fulham lørdag og har ikke kamp før ni dager senere, så da får vi en lang uke der vi kan trene. Vi kan ikke trene noe særlig gjennom sesongen fordi vi spiller hver tredje dag. Så det er nå vi legger grunnlaget, sier han.