Denne sesongen skal ballen være mer i spill. Det fungerte ikke i første serierunde

Premier League har innført noe de har kalt et «multiballsystem».

Nytt av årets sesong er at Premier League har tatt i bruk noe de kaller et «multiballsystem».

Tidligere har Premier League kun hatt én kampball. Det har vært flere baller rundt om på stadion, men det skulle være én foretrukken ball som helst skulle blitt brukt hele tiden. Akkurat det har vært et problem når det kommer til uthaling av tid, og det skal det bli slutt på denne sesongen.

Derfor er det nå én ball i spill, tillegg til åtte kampballer som er plassert rundt banen. I tillegg har fjerdedommeren en ball slik at han raskt kan få ut en ny ball og holde spillet i gang, dersom for eksempel publikum nekter å kaste ballen tilbake fra tribunen, slik vi har sett i enkelte kamper.

Ifølge The Athletic var ballen kun i spill i 55 minutter og 7 sekunder i snitt i Premier League-kamper forrige sesong, og det er et tall en ønsker å få kraftig opp. En ønsker færre avbrekk i spillet og at lag haler ut tiden på dødballer.

Fungerte ikke i første serierunde

«Multiballsystemet» hadde fått mye oppmerksomhet før første serierunde, men så ikke ut til å få ønsket effekt i første serierunde.

FLERE BALLER: Denne sesongen er det 10 kampballer på alle Premier League-arenaer.

FLERE BALLER: Denne sesongen er det 10 kampballer på alle Premier League-arenaer.

Ifølge Daily Mail var det spesielt et problem i kampen mellom Everton og Chelsea på Goodison Park, der ballen kun var i spill i 47 prosent av tiden. Det ble lagt til hele 10 minutter i førsteomgangen, og 11 minutter i den andre. Likevel var spillet i gang i kun 51 minutter og 47 sekunder. Det var kun to kamper i første serierunde der spillet var i gang i over en time av de 90 minuttene. Det var i Leicester - Brentford (62 minutt og 17 sekunder) og i West Ham - Manchester City (63 minutter og sju sekunder).

I Liverpools skuffende 2-2-kamp på Craven Cottage var spillet i gang i 54 minutter og 23 sekunder.