Vant 9-0 for første gang siden 1989– Dette var spesielt

Trent Alexander-Arnold har aldri vært med på noe tilsvarende før.

Liverpool scoret ni mål i en toppseriekamp for første gang siden september 1989, da de slo Bournemouth 9-0 på Anfield lørdag ettermiddag. For 33 år siden var det Crystal Palace som fikk unngjelde med samme sifre. Dagens storseier er dermed en tangering av klubbens største ligaseier i historien, sammen med 10-1 over Rotherham i 1896.

– Det var veldig spesielt der ute i dag. Vi tok vare på sjansene, og det var en fantastisk prestasjon av guttene, sa Trent Alexander-Arnold til BBC etter kampen.

– Vi vant på fantastisk vis. 

Høyrebacken legger ikke skjul på at Liverpool-spillerne var ivrige etter å revansjere det forsmedelige nederlaget for Manchester United mandag kveld.

– Det var vi definitivt. Når du taper en kamp ønsker du alltid å slå tilbake og vinne neste kamp. Vi hadde noe å bevise etter tre skuffende kamper, men det viktigste var at vi tok seieren.

Se høydepunktene fra den fantastiske kampen

Frydet seg over Carvalhos scoring

Alexander-Arnold, som ble byttet ut til fordel for debutanten Bobby Clark i sluttminuttene, gjorde selv et kremmerhus av en scoring, og noterte seg også for sin første assist for sesongen. Etter kampen kommenterte han heller at tenåringen Fabio Carvalho åpnet scoringskontoen sin i klubben.

– Han har funnet seg godt til rette i klubben, og har verden for sine føtter. Jeg er sikker på at han vil gjøre store ting. Nå presser han på for en plass i startoppstillingen. Han var med på å prege kampen, og scoret også et mål. Han har lagt et godt grunnlag for resten av sesongen, og forhåpentligvis kan han utvikle seg ytterligere.