– Han var svært langt nede og tok poengtapet på sin kappe

De spansktalende spillerne har vært solide støttespillere for Darwin Nunez etter det røde kortet han fikk mot Crystal Palace.

Liverpool har toppet Premier Leagues Fair Play-tabell i seks av de siste sju sesongene, og Darwin Nunez sitt røde kort var bare det niende røde kortet en Liverpool-spiller har fått under Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield. Av de foregående åtte kom fem av utvisningene som en følge av to gule kort.

– Darwin var svært langt nede i garderoben etter kampen. Han følte at poengtapet var hans feil. For ham er dette en læringskurve. Vi kommer alle til å støtte ham, som et kollektiv, siteres lagkamerat Harvey Elliott av The Athletic.

Dette var situasjonen som førte til at Darwin Nunez fikk rødt kort

James Pearce i The Athletic opplyser at den brasilianske trioen Fabinho, Roberto Firmino og Alisson Becker, sammen med spanjolene Thiago Alcantara og Adrian, har vært til enorm støtte for nykommeren den siste uken. Nunez snakker som kjent svært lite engelsk så langt, så hjelpen og støtten fra de spansktalende spillerne har vært viktig for uruguayaneren.

Pearce skriver i sin artikkel at det ble åpentart at Nunez ble mer og mer frustrert utover i kampen mot Crystal Palace, ikke bare over behandling han fikk av Joachim Andersen, men også over sjansene han misbrukte.

Har imponert både staben og sine lagkamerater

I ettertid har imidlertid Nunez imponert både staben og sine lagkamerater med sine holdninger, både på og utenfor banen, melder Athletic-journalisten. 

«De prater om en fyr som er lavmælt og respektfull, men som også er ambisiøs», skriver han.

– Jeg er klar over den dårlige holdningen jeg viste. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen, lovet Nunez på sosiale medier ett døgn etter utvisningen.

– Jeg ber om unnskyldning til Liverpool og alle. Jeg vil komme tilbake, la han til.

Pearce opplyser at Jürgen Klopp har hatt en privat samtale med Nunez i etterkant av utvisningen.

Nunez vil nå gå glipp av kampene mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle som følge av suspensjonen han får for utvisningen. Han vil være tilbake til bortekampen mot Everton den 3. september.

Ble aldri utvist i Portugal

Nunez har oppført seg eksemplarisk tidligere i sin fotballkarriere. Han fikk ti gule kort og ble aldri utvist i løpet av sine 85 kamper fordelt på to sesonger i Benfica. 

– Han gjorde aldri noe slikt som dette, uttaler den portugisiske journalisten Filipe Dias til Athletic.

– Han havnet aldri i håndgemeng med noen. Jeg vil ikke si at han har en kort lunte. Han ble selvsagt utsatt for tøff behandling av forsvarsspillere under enkeltkamper, men han visste å betale tilbake med samme mynt. Han er en fysisk tøff spiller. Det virket alltid som han elsket den delen av spillet.

Dias mener den største forskjellen på portugisisk og engelsk fotball er at dommerne legger lista lavere for frispark i Portugal. 

– Premier League er definitivt fysisk tøffere, i forhold til hvor mye dommerne tillater. Så han må venne seg til det. Men han har nok erfaring til å ikke reagere på den måten han gjorde på mandag. 

– For meg så det ut som han var nervøs før kampen. En stor overgang som dette fører med seg mye press. Det gjør det også å spille for en klubb som Liverpool. Han føler sikkert at han må overbevise fansen. Men han må senke skuldrene, for han er en toppspiller.

En som ble overrasket over Nunez sin reaksjon er den tidligere storscoreren Robbie Fowler.

– Jeg ble veldig overrasket over det Darwin gjorde, med tanke på hans bakgrunn. Han har spilt i Uruguay, Spania og Portugal. Jeg blir svært overrasket om forsvarsspillere ikke har gjort det Andersen gjorde mot ham tidligere også. Jeg tror det handlet om at han var nervøs fordi dette var hans Anfield-debut. Han var desperat etter å imponere. Ting gikk ikke hans vei, og han mistet hodet. Han må lære av dette, for andre forsvarere vil nå forsøke å irritere ham på samme måte hver eneste uke.