Premier League skal stramme inn på pengebruk

For første gang skal det komme begrensninger for Premier League-klubbene.

Fra neste sesong kommer UEFA sitt nye reglement, der klubber maks kan bruke 70 prosent av inntektene sine på lønninger, overgangssummer og agenthonorar. Dersom klubber selger spillere, er det penger som igjen kan brukes.

Det er regler Premier League nå også ønsker å innføre, rapporterer The Times

Med det vil det for første gang komme begrensninger på hva de engelske klubbene kan foreta seg av pengebruk på overganger. Klubbene skal være enig om å innføre de nye reglene, og at det så skal komme en periode med innfasing.

Bruker mer enn resten av Europa

Tidligere i dag bekreftet Manchester United at de hadde kommet til enighet med Ajax om en overgangssum på 85,5 millioner pund for den brasilianske kantspilleren Antony.

Dette har vært en sommer der Premier League-klubbene har brukt klart mest penger, og totalsummen på 1,82 milliarder pund er ny rekord. Premier League-klubbene har faktisk brukt mer enn resten av de europeiske klubbene til sammen…

Med UEFA sine nye regler kan det europeiske forbundet gi klubbene bøter og poengtrekk dersom de bryter de økonomiske retningslinjene. Sanksjoner er så langt ikke noe Premier League-klubbene har diskutert. Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester City og Manchester United skal alle være positive til at det nye reglementet innføres.

– Det gir mening at vi har det samme systemet i England som i resten av Europa, men med en annen prosentandel, siteres en klubbleder av The Times.

Da Liverpool og elleve andre toppklubber i Europa gikk sammen for å starte European Super League (ESL) våren 2021, var en av reglene at klubbene som skulle være med maks kunne bruke 55 prosent av inntektene sine på lønninger og overgangssummer.