– Jeg måtte si beklager til fansen

Jürgen Klopp forsøker å forklare problemene Liverpool fikk i Napoli.

Ikke siden Arsenal tapte 3-0 for Inter i 2003/04 har et engelsk lag tapt med tre mål i Champions League. 

– Problemene var tydelige. Napoli spilte en god kamp. Vi spilte en dårlig kamp. Vi kan ikke ignorere den dårlige starten, der de fikk to straffespark, og den stemningen det skapte. Vi spilte rett og slett ikke godt nok. Vi var aldri kompakte nok. Vi spilte en time uten at vi presset skikkelig en eneste gang. Midtbanen hang ikke sammen, slo Klopp fast da han ble intervjuet etter kampen.

– Jeg måtte si beklager til fansen etterpå. Det er en lang reiste fra Liverpool til Napoli. Folk investerer penger i dette. Jeg forstår at de er skuffet, så jeg måtte si beklager til dem.

– Dette tapet var tøft å svelge, men vi må bare gjøre det. 

– Vi må finne oss selv igjen, og begynne med de grunnleggende tingene. De er ikke der for øyeblikket. Det er tøffe tider, ingen tvil om det. Selv om du ikke spiller bra, kan du likevel forsvare deg bra. Det må vi begynne med. 

– Dette er ikke første gang vi ikke spiller bra. Jeg vet det. Det er mitt ansvar. Jeg tror det vil være fornuftig å se denne kampen om igjen, for å gi de riktige beskjedene til guttene. Det er det viktigste.

– Det er ikke slik at vi må finne opp en ny type fotball, men alle vil være fornøyde om vi begynner å spille på samme måten som vi pleide å gjøre. Det er lenge siden jeg har sett oss så lite kompakte som i denne kamepn. Napoli var gode, men vi gjorde det enkelt for dem.

Klopp fikk spørsmål om han frykter samme skjebne som Thomas Tuchel

Klopp ble spurt om hvorfor Liverpool satte forsvarslinjen så høyt.

– Det er en risiko når det ikke er press på ballfører, men det pleier det som regel å være. Vi må være mer kompakte. Problemet var at vi aldri kom nær nok til å sette dem under press. 

Klopp fikk også spørsmål om han frykter å få sparken, slik som Thomas Tuchel fikk i Chelsea i dag.

– Egentlig ikke, men hvem vet? Forskjellen er at vi har en annen type eiere. Våre er rolige og forventer at jeg skal klare å få orden på dette, ikke at noen annen skal gjøre det. Det er slik de ser det. Den dagen de forandrer den tankegangen kan de nok fortelle meg at jeg har fått sparken.