– Et steg i riktig retning, men ikke noe mer

Jürgen Klopp virket lettet etter den viktige seieren over Ajax.

Liverpool stanget og stanget mot et godt Ajax-lag tirsdag kveld, og fikk til slutt den svært viktige seieren som gjør at det fortsatt er helt åpent i gruppespillet i Champions League.

– Jeg er mer enn tilfreds med prestasjonen og innstillingen vi viste. Det var veldig viktig. Se for deg at vi hadde spilt en vanlig kamp… Det var ikke mulig uansett mot en motstander som Ajax. De la ned en stor innsats, og det var veldig tøft, sier Jürgen Klopp i et intervju med TV 2.

– Men vi var det beste laget, skapte mest. Jeg hørte at vi hadde 25 skudd på mål eller sjanser – så det er åpenbart et tegn på en god kamp.

– Forsvarsspillet var stort sett veldig bra. Ja, de scoret målet sitt – og det var et nydelig mål – men vi kunne forsvart oss bedre. Tidligere i angrepet, men ikke med avslutningen. De hadde en stor sjanse da de kontret etter en dødball. Det kan alltid skje, men at de ikke hadde flere slike sier kanskje at vi spilte en god kamp, sier han.

Men det er ikke en manager som friskmelder laget sitt helt.

– Jeg så mye positivt i dag, men vi vet at det var det første steget, og ikke mer enn det, sa manageren.

Det viktige 1-0-målet

Endelig fikk vi se en kamp der Liverpool scoret først. Thiago hoppet i Alissons armer etter at Liverpool hadde scoret 1-0-målet. Det var målvaktens langpasning som startet angrepet.

– Du må spille ballen, vinne headingen og spille ballen. Alisson var veldig våken, og hadde veldig mange øyeblikk der han satte i gang spillet tidlig. Vi visste at den eneste spilleren som ikke ville bli satt under press var Alisson, så vi måtte involvere ham. Det var en flott ball, en flott heading av «Lucho», og fortsatt er det ingen sjanse… Det Diogo gjør, med å holde på ballen og sentre i riktig øyeblikk. Mo sin avslutning er utmerket – så det er et flott mål, var Klopps analyse.

– Starten for målet var viktig, så jeg skjønte Thiagos reaksjon.

1-0: Thiago løp rett til målvakten sin etter den første scoringen.

1-0: Thiago løp rett til målvakten sin etter den første scoringen.


Liverpool hadde en rekke dødballer, og kom gang til gang til avslutning på de faste situasjonene.

– Jeg aner ikke hvorfor vi ikke scoret tidligere. Spesielt i førsteomgangen, med Virgils heading og Diogo sin avslutning. Vi hadde mange spillere i boksen, men dette var den riktige måten å avslutte det på.

– Joels fjes sier alt om hva vi alle tenkte der og da, sa Klopp.