Forsøkte å hente Bellingham da han var elleve år

Liverpools interesse for Jude Bellingham har vært der lenge.

Liverpools interesse for Jude Bellingham er intet nytt. James Pearce i The Athletic kan opplyse at de røde forsøkte å hente midtbanespilleren allerede da han var elleve år gammel. Den ettertraktede 19-åringen gikk da gradene i Birmingham og viste seg tidlig frem som et meget stort talent. 

Liverpool inviterte Bellingham og foreldrene Denise og Mark til et todagers besøk på akademiet. Der skal gutten ha imponert Liverpools apparat, både sportslig og som person. 

De røde ble så imponert at de ønsket å hente elleveåringen til klubben og sørge for at han skulle få utdanningen og oppfølgingen han trengte ved siden av fotballen. Mens det i dag snakkes om at Dortmund krever 130 millioner pund for sin juvel, ville prisen den gangen ha vært 9000 pund i kompensasjonssum. 

Foreldrene sa nei

Liverpools forslag innebar at hele familien Bellingham skulle flytte nordover og at han skulle gå på Rainhill High School. Da kunne de kanskje også fått lillebror Jobe, også han et stort talent, inn i sine rekker. 

Men foreldrene falt ned på at de ikke ønsket å flytte på seg, og de valgte å bli i Birmingham. De lot seg heller ikke lokke av Manchester City eller Chelsea. 

Bellingham fortsatte sin fine utvikling i Birmingham og fikk sin førstelagsdebut bare 38 dager etter at han fylte 16 år. I 2020 gikk turen til Dortmund, der han har levert varene og samtidig etablert seg på det engelske landslaget. 

At Liverpool fremdeles er interessert i unggutten er en dårlig skjult hemmelighet, og selv om det ikke ble en reise gjennom akademiet i Kirkby, er det noen bånd til Merseyside-klubben. Bellingham har uttalt at Steven Gerrard var hans store helt som unggutt, og på landslaget har han knyttet sterke bånd og latt seg imponere av Liverpool-kaptein Jordan Henderson. 

Bellingham regnes for å være den perfekte indreløper i Jürgen Klopps system, med tekniske evner til å bidra offensivt kombinert med god arbeidskapasitet defensivt. Hvor han ender opp når vi skriver sommeren 2023 skal bli spennende å se.