– Hvordan kan du få en slik spiller på lån?

Jürgen Klopp forteller at Liverpool har hentet en veldig god spiller i Arthur Melo.

Arthur Melo var ikke et navn som var nevnt i forbindelse med Liverpool i det hele, før den italienske «transferguruen» Gianluca Di Marzio torsdag formiddag meldte at spilleren var på vei til Merseyside på medisinsk sjekk.

Sent torsdag kveld låneavtalen bekreftet. Nå venter Liverpool på at 26-åringen skal få internasjonal klarering, men Jürgen Klopp forventer ikke at det vil komme i tide til tidligkampen mot Everton på lørdag. Trolig vil han være i troppen til bortekampen mot Napoli på tirsdag, og kan få sin debut mot italiensk motstand.

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om signeringen.

– Jeg er veldig fornøyd med denne overgangen. Hva han kan tilføre? Han er en veldig god fotballspiller, det tror jeg vi alle kan være enig i. Han har allerede hatt en spennende karriere, og er fortsatt ganske ung. Han er i en fotballspillers beste alder, sier Klopp.

Hvordan kan en låne en slik spiller?

Klopp virker veldig tilfreds med spilleren han har fått inn.

– Han vil gi oss rytme, og er en god pasningsspiller. Han er god med ballen, og kan styre tempoet, noe som er veldig viktig. Han er veldig god på små flater. Jeg liker ham godt, sier Klopp.

– Hvordan kan du få en slik spiller på lån? Fordi det ikke fungerte 100 prosent i Juventus, men det ser jeg på som positivt, for potensialet er der utvilsomt fortsatt. Vi spiller på en annen måte enn Juve, og vi tenkte alle at han ville passe inn ganske bra. Jeg er fornøyd.

Arthur skal spille med draktnummer 29 i Liverpool. Det samme draktnummeret han brukte i Gremio da han slo gjennom.