Van Dijk kritiseres for å være for passiv

Virgil van Dijk måtte tåle kjeft fra både James Milner og Jamie Carragher på mandag.

Da Manchester United tok ledelsen ved Jadon Sancho på mandag, var det mye som gikk galt i Liverpool-forsvaret.

United hadde allerede vært frempå med Anthony Elanga, som hadde truffet stolpen, da United kom på ny i det 16. minutt. Elanga spilte vegg med Christian Eriksen, kom inn i feltet, fikk lagt inn mellom beina på Joe Gomez som kastet seg ned – og ballen havnet hos en feilvendt Jadon Sancho inne i feltet.

James Milner kastet seg ned for å blokkere, men endte med å skli forbi. Virgil van Dijk ble stående i ro med armene på ryggen, og da Alisson Becker kastet seg til venstre satte Sancho ballen til venstre og i mål.

Etterpå kunne vi se at Milner kjeftet van Dijk huden full. Ifølge The Athletic sa han «Det er din ball. Det er din ball! Du må for helvete komme deg ut til ham!».

Jürgen Klopp ble spurt om situasjonen på pressekonferansen etter kampen.

– Det var kun én spiller som prøvde å blokkere det, la meg si det slik. Jeg så at «Millie» prøvde, men det var ikke mye hjelp ellers, sa Klopp ifølge The Athletic

– Jeg så det ikke, men det var bare en krangel på banen. At spillere roper til hverandre… Jeg har vært fotballspiller hele livet, og det er sånt som skjer. Vi har ingen problemer av den typen. Ingen er glad etterpå når du taper en kamp. Det er helt normalt, sa manageren på pressekonferansen.

Kritiseres av Carragher

En som ikke var imponert over van Dijk, var Jamie Carragher.

– Jeg tror det er den eneste tvilen jeg har om van Dijk som spiller. Dersom du går gjennom sjekklisten til en midtstopper, så scorer han 10 av 10 på det meste. Den ene tingen jeg noen gang lurer på, er om han mangler litt intensitet til tider, sa Carragher til Sky Sports.

I DISKUSJON: Virgil van Dijk fikk høre det av James Milner etter 1-0-målet.

I DISKUSJON: Virgil van Dijk fikk høre det av James Milner etter 1-0-målet.

– Jeg vet at du aldri ser ham nede på gresset, og det er en styrke for en midtstopper. Dersom en midtstopper er nede og sklir hele tiden, så er det ikke et bra tegn. Men nå og da, dersom du er i trøbbel, så er du nødt å kaste deg mot ballen, sa den tidligere midtstopperen videre.

– Med Sancho sitt mål, så bare sto han der. Det er en situasjon der du må fly ut og kaste deg selv mot ham. Skli langs gresset, gjør deg selv så stor som mulig, du kan ikke bare står der! Han gjorde seg omtrent mindre med måten han sto på. Det er den ene tingen jeg noen ganger tenker. Gå ut der, vær mer aggressiv, skli inn og blokker eller noe.

Tenkte han på Fernandes?

Mark Carey har analysert 1-0-målet for The Athletic. Han ser det fra nederlenderens side, og tar med Bruno Fernandes som en faktor. Uniteds kaptein for kvelden sto på fem meter med åpent mål mellom van Dijk og Gomez. 

«Sancho hadde også mulighet til å sentre til Bruno Fernandes dersom van Dijk kastet seg ut mot ham, men det er to ting her. For det første var det allerede en stor sjanse, ettersom Sancho var i ferd med å skyte, så det at han ikke gjorde noe gjorde lite for å redusere muligheten til at det skulle bli mål», skriver Carey.

«For det andre, dersom van Dijk involverer seg og Sancho spiller ballen, er det en ekstra ting som må skje i spillsekvensen, som ville krevd en ny defensiv involvering fra noen andre i Liverpool. Det var lite sannsynlig, men du bør vel ofre deg og prøve?»