– Den samtalen er helt avgjørende før vi signerer en spiller

Jürgen Klopp vil snakke med spillerne han kjøper for å være sikker på at det er riktig.

Liverpool har gjort veldig få bomkjøp under Jürgen Klopp, og de gangene det har blitt bom kan det stort sett være innafor å skylde på skader.

Klubben er kjent for å gjøre god research på spillerne de ønsker seg, og for Klopp er samtalen mellom manager og spiller avgjørende før det går til kontraktssignering.

– Det viktigste er at spillerne deler mine prinsipper. Vi inngår et veldig nært forhold når en spiller signerer en kontrakt med vår klubb. Det betyr at vi skal tilbringe mye tid sammen, så vi må komme overens med hverandre, sier Klopp i et intervju med BT Sport som ble vist i forbindelse med Merseyside-derbyet.

– Det er en samtale før vi kjøper en spiller, der jeg legger hele personligheten min på bordet. Ikke ansiktet alle kjenner fra TV, men virkelige meg. Kanskje det er det samme ansiktet, men annerledes på andre måter. Jeg forventer det samme fra spilleren, for når du vet så mye som mulig om hverandre, så jobber du mye bedre sammen. Derfor er disse samtalene de viktigste, for i det øyeblikket kommer vi til enighet om hvordan vi skal behandle hverandre.

Må være villig til å forbedre seg

Liverpool kjøper veldig sjelden eldre spillere. Thiago Alcantara er unntaket – men også han har uttalt seg om hva han har utviklet seg på under manageren.

– Du har lært meg å løpe, sa Thiago til Klopp i midten av mai.

Viljen til å utvikle seg videre er helt avgjørende for om en spiller skal signeres, forteller manageren.

– Alle spillere jeg snakker med er strålende fotballspillere, så det handler om hvordan du kan gjøre en forskjell. Uansett hvilken alder spilleren er i når du kjøper ham, så må han være klar for å forbedre seg. Uansett hva han har gjort tidligere, så er det flott, siden vi ønsker å hente ham, men i det øyeblikket han kommer er ikke det endestasjonen. Vi er et sted mellom starten og slutten, så det betyr at vi forventer forbedring, sier Klopp

– Vi forventer fra oss selv at vi skal hjelpe spilleren med å forbedre seg, men han må også være klar for det.