Kan få Premier League-jobben permanent – 19 måneder etter han forlot Liverpool U23

Gary O’Neil skal være ønsket av spillerne.

I slutten av februar 2021 forlot Gary O’Neil jobben som assistentmanager for Liverpool U23 – hans første trenerjobb i karrieren.

Han gikk til Bournemouth, der han ble førstelagstrener under Jonathan Woodgate, og senere assistent under Scott Parker. Etter at det nyopprykkede laget hadde tapt hele 9-0 på Anfield i høst, fikk Parker sparken. O’Neil ble da satt inn som midlertidig manager.

Nå ønsker spillergruppen at han skal få jobben permanent.

Populær blant spillerne

Etter at 39-åringen tok over på Vitality Stadium, har Bournemouth nå gått tre kamper ubeseiret. Det ble uavgjort mot Wolverhampton, en sterk 3-2-seier borte mot Nottingham Forest etter at laget lå under 0-2, og 1-1 borte mot Newcastle.

The Telegraph rapporterer at spillergruppen er imponert over jobben han har gjort, og ønsker at han skal få jobben på fulltid. 

– Jeg nyter tiden jeg får her med å lede guttene. Vi har gjort vårt beste så langt, og jeg elsker dette stedet. Jeg har ingen hastverk med å komme meg bort fra Bournemouth, uttalte han etter sterke 1-1 på St. James’ Park før landslagspausen.

Bournemouth er en klubb som kan bli solgt i nær fremtid, og derfor kan det også være naturlig at O’Neil får jobben permanent på en kortere kontrakt, frem til de eventuelle nye eierne finner sin kandidat. Bournemouth-eier Maxim Demin er i samtaler med amerikaneren Bill Foley om et oppkjøp av klubben, og det har tidligere blitt rapportert at han er klar for å betale 150 millioner pund for å bli ny eier.