Kontrakten er allerede i boks dersom Liverpool vil kjøpe Arthur

Liverpool skal ha blitt enige med Arthur om en kontrakt i tilfelle brasilianeren slår til.

Da Liverpool var i ferd med å gjennomføre lånet av midtbanespilleren Arthur fra Juventus ble det først meldt at det ikke lå inne noen opsjon på kjøp. Det ble imidlertid tilbakevist av den italienske klubben, som la ut detaljene i overgangen. 

Liverpool betaler først og fremst 4 millioner pund for selve lånet, mens klubbene har delt lønnsutgiftene, der Liverpool betaler mesteparten. Ved lånets slutt etter sesongen kan overgangen gjøres permanent for drøyt 32 millioner pund - fordelt over to sesonger. 

Nå melder Fabrizio Romano at Liverpool og Arthur allerede skal ha kommet til enighet om en kontrakt dersom 26-åringen blir en suksess og Liverpool aktiverer klausulen. Detaljer om kontrakten er foreløpig ikke kommet på bordet, men det virker som Jürgen Klopp og co håper at landslagsspilleren kan etablere seg på laget og bli en del av førstelagstroppen i flere år. 

Klopp er fornøyd

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om signeringen.

– Jeg er veldig fornøyd med denne overgangen. Hva han kan tilføre? Han er en veldig god fotballspiller, det tror jeg vi alle kan være enig i. Han har allerede hatt en spennende karriere, og er fortsatt ganske ung. Han er i en fotballspillers beste alder, sier Klopp.

Klopp virker veldig tilfreds med spilleren han har fått inn.

– Han vil gi oss rytme, og er en god pasningsspiller. Han er god med ballen, og kan styre tempoet, noe som er veldig viktig. Han er veldig god på små flater. Jeg liker ham godt, sier Klopp.

– Hvordan kan du få en slik spiller på lån? Fordi det ikke fungerte 100 prosent i Juventus, men det ser jeg på som positivt, for potensialet er der utvilsomt fortsatt. Vi spiller på en annen måte enn Juve, og vi tenkte alle at han ville passe inn ganske bra. Jeg er fornøyd.

Arthur satt på benken i helgens Merseyside-derby og kan få sin Liverpool-debut i Champions League-åpningen borte mot Napoli onsdag.