Lijnders fikk tilbud om å bli assistent-manager i Arsenal

Mikel Arteta ville ha med seg nederlenderen som sin assistent da han tok over manageransvaret i Arsenal.

Da Pepijn Lijnders kom til Merseyside var han trener for Trent Alexander-Arnold på U16-laget. Nå er studenten førstelagsspiller, og læremesteren assistentmanager i Liverpool.

Klopps brobygger ble Pepijn Lijnders kalt da han hadde sin første periode i Liverpool. Med sin tidligere erfaring fra ungdomsavdelingene til PSV Eindhoven gjennom fem år og sju år i Porto, fikk Pep, som han kalles, en nøkkelrolle med å få frem talenter i Liverpool.

Mannen som kom til klubben for å jobbe med U16-laget, der Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn var den gangen, steg raskt i gradene.

Innen et år hadde Brendan Rodgers hentet ham til å jobbe med førstelaget på Melwood, og under Klopp fikk han en dedikert rolle med å knytte sammen talentene på akademiet i Kirkby med stjernene på Melwood.

Jürgen Klopps tidligere assist Zeljko Buvac ble omtalt som «hjernen» i trenerteamet, Peter Krawietz som «øyet», og Lijnders ble «broen». Men tre og et halvt år etter at han kom til Liverpool, forsvant Lijnders tilbake til hjemlandet for å bli hovedtrener i NEC Nijmegen, på nivå to i Nederland.

Allerede før hans gamle jobb var blitt besatt på nytt, var han tilbake i Liverpool i juni 2018.

Han fikk sparken i NEC siden han ikke klarte å føre klubben tilbake til æresdivisjonen.

Ble assistentmanager i januar 2019

Da han kom tilbake til Liverpool oppnådde han stor suksess som assistentmanager, en rolle han offisielt fikk i januar 2019.

I sin ferske bok «Intensity», som har vært i salg siden 4. august, skriver Lijnders at han senere samme år fikk tilbud om å bli assistentmanager i Arsenal.

– Mikel Arteta spurte meg om å bli hans assistent-manager da han forberedte seg på å ta over managerjobben i Arsenal. Vi hadde jobbet sammen tidligere på Pro Licence-kurset. Hans forespørsel kom ut av det blå, forteller nederlenderen i boken. 

– Se for deg det, assistenten til Pep Guardiola og assistenten til Jürgen Klopp, sammen i Arsenal. For en sprø tanke!

– Jeg takket høflig nei. Noen måneder senere vant vi ligatittelen for første gang på 30 år.