Thiagos innhopp kan gi håp om bedring for Liverpool

Thiago Alcantara viste frem hva vi har savnet på Liverpool-midtbanen.

– Frem til Thiago kom på banen så jeg ikke en eneste situasjon med kontringspress fra vår side, var Jürgen Klopps knallharde dom etter det ydmykende 4-1-tapet mot Napoli på Stadio Diego Armando Maradona onsdag kveld. 

Liverpool slet som vi har sett flere ganger denne sesongen voldsomt med å sette opp et samlet press på midtbanen, og spillere som Fabinho og James Milner var stort sett på etterskudd - spesielt før pause. 

Mye endret seg da Thiago Alcantara kom på banen for første gang siden serieåpningen mot Fulham. Spanjolen leverte tall som viser at han kan være håpet mange supportere nå trenger om at bedring er i sikte for Klopps lag. 

Knusende tall 

Det 28 minutter lange innhoppet viser hvordan 31-åringen klarte å dominere på en måte ingen av lagkameratene hadde klart tidligere i kampen, og han leverte knusende tall sammenliknet med de andre i rødt. Det kan vi se av noen tall The Athletic har presentert etter kampen.

Aggressiviteten viste seg i form av seks vellykkede taklinger - mer enn midtbanetrioen som startet kampen og de to backene til sammen. 

Dessuten vant han syv av ni dueller langs bakken, noe som tilsvarer 78 prosent. Fabinho vant på sin side to av åtte dueller, 25 prosent, mens Milner bare vant tre av elleve, 27 prosent.

Her kan du se hvordan midtbanespillerne leverte mot Napoli. Kilde: Squawka.

Vi har sett nærmere på Thiagos tall i Squawka sin database, og der kan vi se at spanjolen hadde 42 ballberøringer i løpet av sine 28 minutter på banen - to færre enn det Milner hadde på en time. Fabinho hadde 78 ballberøringer, mens Harvey Elliott hadde 68. De spilte henholdsvis 90 og 77 minutter. 

Thiago hadde også nesten like mange vellykkede pasninger som Milner og Elliott. Thiago traff på 30 av 33 pasninger. Milners tall var 33 av 37, mens Elliott traff på 44 av 52. Fabinho traff på 66 av 71 pasninger.

Kampen hadde selvsagt roet seg ned da Napoli var fornøyd med fangsten da Thiago kom inn, men uansett lover innhoppet godt foran de neste kampene.