Tidligere Liverpool-trenere i stor fare for å miste jobben

De tre med størst fare for å miste jobben i Premier League har en fortid i Liverpool.

Det er gledelig å se at flere av managerne sesongens Premier League har en fortid i Liverpools trenerapparat. Faktisk er det for øyeblikket fire tidligere røde med managerjobber i toppdivisjonen. Brendan Rodgers, Steve Cooper og Steven Gerrard har hovedansvaret i henholdsvis Leicester, Nottingham Forest og Aston Villa på permanent basis, mens Gary O'Neil er midlertidig sjef i Bournemouth etter at Scott Parker fikk sparken i august. 

Mindre gledelig er det å se at de tre med permanent jobb er de tre som ifølge flere oddsselskaper står i størst fare for å være den neste manageren i Premier League som mister jobben. 

Etter en forferdelig sesongstart er det Rodgers som ligger tynnest an, men også Cooper og Gerrard har til gode å imponere denne sesongen og lever på lånt tid. 

På nedadgående kurver

Rodgers og Leicester har etter en sommer der det knapt var en krone å hente slitt voldsomt den siste tiden. De siste to kampene har endt med 5-2-tap borte mot Brighton og 6-2-tap mot Tottenham i helgen. 

Etter å ha kjempet om fjerdeplasser og vunnet FA-cupen virker det å gå mot slutten for mannen som for ti år siden ble ansatt som manager i Liverpool, og mange tror det nå er et spørsmål om tid før nord-iren er ferdig i jobben. 

Cooper er en annen som har gått fra heltestatus til å være under press. Han gjorde en fabelaktig jobb da han sendte Forest opp fra Championship forrige sesong, men etter å ha brukt store summer på å hente hele 21 spillere i sommer, er tålmodigheten knapp for Liverpools tidligere akademitrener. Laget står bare med fire poeng etter syv kamper, men vi kan jo håpe at eierne forstår at det tar tid å få et lag med så mange nye spillere til å spille godt sammen. 

Det nærmer seg et år siden Steven Gerrard fikk sin første managerjobb i Premier League. Forrige sesong leverte han til godkjent da han stødig ledet Villa ut av nedrykksstriden, men nå er kravene tøffere. Så langt har det vært langt fra festfotball på Villa Park, og selv om det i helgen ble 1-0-seier over Southampton, gir ikke syv poeng på syv kamper noe pusterom for scouseren som gikk var svært populær i Rangers da han tok på seg den vanskelige nye oppgaven i fjor. 

«Sack race»

Slik ser «sack race», som spår hvem som er nestemann til å få sparken, ut i Premier League for øyeblikket, ifølge Talksport. Vi har konvertert til desimalodds. 

1 Brendan Rodgers, Leicester, 1.36
2 Steven Gerrard, Aston Villa, 6.0
3 Steve Cooper, Nottingham Forest, 9.0
4 Frank Lampard, Everton & Bruno Lage, Wolverhampton, 13.0
6 Ralph Hasenhüttl, Southampton, 15.0
7 David Moyes, West Ham, 17.0
8 Jürgen Klopp, Liverpool & Jesse Marsch, Leeds, 21.0
10 Marco Silva, Fulham, 26.0
11 Erik Ten Hag, Manchester United, 34.0
12 Patrick Vieira, Crystal Palace, 41.0
13 Thomas Frank, Brentford & Eddie Howe, Newcastle & Graham Potter, Chelsea, 51.0
16 Antonio Conte, Tottenham, 67.0
17 Mikel Arteta, Arsenal & Pep Guardiola, Manchester City, 81.0

Ingen odds på Gary O'Neil i Bournemouth, som har jobben på midlertidig basis, eller Roberto De Zerbi, som ble ansatt som Brighton-manager i helgen.