Sesongstart for Liverpool FC Women på søndag:– Vi har ikke spilt kamp siden 2. mai, så vi klør etter å komme igang igjen nå

Matt Beard ønsker regjerende ligamester Chelsea velkommen til Prenton Park i serieåpningen.

Liverpool FC Women skulle egentlig ha startet sesongen borte mot Reading forrige helg, men den kampen ble utsatt som en følge av Dronning Elisabeths bortgang. Dermed blir det serieåpning på hjemmebane, mot den regjerende ligamesteren Chelsea isteden.

– Det var selvsagt frustrerende at ligaåpningen ble utsatt en uke, men vi forstår selvsagt hvorfor kampen ble avlyst. Det er lenge siden vår forrige kamp. Vi har ikke spilt kamp siden 2. mai. Nå ser vi bare frem til å komme igang igjen, sa manager Matt Beard under sin pressekonferanse i dag.

Tøff start

Liverpool rykket opp fra Championship i vår, og vil utvilsomt møte et helt annet nivå i Women's Super League, og motstanderen blir ikke mye bedre enn søndagens gjester, Chelsea.

– Det blir en skikkelig tøff start mot de regjerende mestrene, men vi føler at vi er godt utrustet for det som venter oss. Vi har en god tropp, med en fin balanse av unge og erfarne spillere. Jeg føler at spillerne vi har hentet inn i sommer har styrket startelleveren, og konkurranse om plassene er hard. Det var noe som det var viktig å få på plass. Vi gjorde det samme i fjor, da vi hentet inn spillere med tanke på et potensielt opprykk, og nå har vi hatt en lignende prosess.

– Vi føler vi kan konkurrere i divisjonen. Vi har hatt gode utfordringer under preseason, hvor vi har spilt kamper mot Manchester City, West Ham, Aston Villa og Manchester United. Vi har dermed testet oss mot ulike typer lag. Vi gjorde det bra i disse kampene. Preseason er selvsagt preseason, og det er noe helt annet å skulle spille om poeng, men vi har lært mye av disse treningskampene, og har også høstet selvtillit som en følge av gode prestasjoner.

Målet er fornyet kontrakt i WSL

Beard legger ikke skjul på at målet først og fremst er å beholde plassen i toppdivisjonen.

– Først og fremst handler det om å berge plassen, men det handler også om å være så konkurransedyktige som mulig. Vi har vært ute av det gjeveste selskapet i to år, og superligaen har utviklilet seg i løpet av de to årene, så vi må være realistiske. Men jeg føler vi kan konkurrere på dette nivået, og det blir spennende å se hvor langt vi kan nå.

Motstanderen i sesongåpningen kunne selvsagt vært enklere enn de regjerende mestrene til Emma Hayes, men Beard ser ikke svart på å møte det beste laget i første kamp.

– Vi måtte ha spilt mot dem før eller siden uansett. De er et fantastisk lag. De har vunnet ligaen tre år på rad. Det sier alt om dem. Men vi har som sagt hatt en god preseason, og har fått bryne oss på et lag som Manchester United, som forsøker å komme seg inn blant topp tre og nå Champions League. Vi spilte også mot Manchester City, så vi har fått god matching foran denne kampen.

– Vi vet det ikke blir lett, spesielt med tanke på de spillerne som Chelsea har hentet inn i sommer. Men vi skal gjøre et realt forsøk på å få noe ut av kampen, slik vi alltid gjør. Jeg har tro på at vi kan vise oss fra en god side, og så får vi se hvordan det går.

Skadefri tropp

Beard har en skadefri tropp å velge fra. Rhiannon Roberts har slitt litt med en stram hoftemuskel, men var tilbake i trening i dag. 

– Jeg tror jeg har en fulltallig tropp å velge fra. Den eneste jeg ikke kan benytte er Charlotte Wardlaw, som er på lån fra nettopp Chelsea.

Liverpool FC Women - Chelsea Women har blitt flyttet fra 19.45 til 18.00 på søndag. Kampen ser du på Viaplay.