– Alt går etter planen, men vi må være forsiktige

Snart ett år er gått siden Kaide Gordon spilte sin siste fotballkamp for Liverpool.

– Han er ute på banen og løper igjen, sa U21-manager Barry Lewtas til Liverpool Echo da han fikk spørsmål om fremgangen til Kaide Gordon etter at hans lag hadde slått Paris Saint-Germain 4-2 i Premier League International Cup i forrige uke.

– Tanken er at han skal bygge seg opp igjen, og ta det forsiktig. Han er fortsatt spilleberettiget for U18-laget, noe som viser hvor ung han er. Vi må være forsiktig med ham, men alt går etter planen. Forhåpentligvis vil han være tilbake snart, slik at han vi kan benytte ham, la Lewtas til.

Etter å ha vært plaget med bekkenproblemer i snart ett år er det ikke rart Liverpool-ledelsen ønsker at Gordon skal ta små steg i rehabiliteringen. Den tidligere Derby-spilleren har ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United den 7. februar i fjor. Det er nå over elleve måneder siden.

Bekkenproblemene har vært en kraftig nedtur for tenåringen etter at han ble Liverpools nest yngste målscorer gjennom tidene i januar i fjor, og den yngste målscoreren i FA-cupen for klubben noensinne.

TÅLMODIG: Kaide Gordon jobber seg sakte men sikkert tilbake etter bekkenproblemene.

TÅLMODIG: Kaide Gordon jobber seg sakte men sikkert tilbake etter bekkenproblemene.

Han fikk en drømmestart på 2022, da han nettet mot Shrewsbury i FA-cupen foran The Kop, og satt på benken mot Brentford i Premier League påfølgende helg. Fire dager etter det igjen, den 20. januar, startet han den andre semifinalen i ligacupen mot Arsenal på Emirates.

Trass i problemene, som kommer av hans hurtige fysiske vekst, var Gordon med førstelaget til Østerrike sist sommer, og til Dubai på treningsleir i desember. 

Mye usikkerhet

– Det er mye usikkerhet forbundet med langtidsskader av denne typen. Kaide er veldig profesjonell og gir alt, sa assistentmanager Pep Lijnders om tenåringen under treningsleiren i Dubai. 

– Jeg håper han vil være tilbake snart, uten at jeg ønsker å legge for mye press på gutten, la han til.

The Athletic skriver at det nå er lys i enden av tunnelen for Gordon, og melder at et comeback bare er noen uker unna.

Gordon har fått daglig oppfølging av klubbens medisinske avdeling. Tilstanden hans har krevd mye hvile, tålmodighet og tid i styrketreningsrommet. Han har i all hovedsak fokusert på å styrke kjernemuskulaturen, i et håp om det skal hjelpe ham å bli kvitt smertene.

Han har løpt på en anti-gravitasjons-tredemølle, hvor han startet med bare rundt 20 prosent av sin egen kroppsvekt, og hvor han gradvis bygde seg opp til han klarte å løpe med naturlig kroppsvekt. Det hjalp med å ta presset bort fra leddene hans.