Duellspillet bekymrer - kapteinen mener det bare finnes en løsning

Jordan Henderson er klar til å brette opp ermene, og få Liverpool ut av den dypeste krisen vi har sett under Jürgen Klopps ledelse.

Etter 18 Premier League-kamper har Liverpool ifølge The Athletic sanket færre poeng (28), gjort færre mål (34), sluppet inn flere mål (25), og har en dårligere målforskjell (+9) enn noen gang tidligere på dette stadiet i en hel sesong under Jürgen Klopps ledelse.

– Dette er et skikkelig bunnpunkt for oss som lag, innrømmet Jordan Henderson til pressen etter at Liverpool ble utklasset av Brighton på sydkysten lørdag ettermiddag.

– Nå er det viktig at vi står sammen. Vi har en ærlig spillergruppe, som nå opplever tøffe tider sammen som lag. Det er viktig at vi holder sammen, la kapteinen til.

Borteform til bekymring

På bortebane har de røde sanket bare åtte av 27 mulige poeng, og på toppen av det hele har de sluppet inn hele 13 mål på seks kamper i alle turneringer etter VM.

Du må tilbake til 1993, og Graeme Souness sin regjeringstid som manager, for å finne sist Liverpool startet det nye året med to strake ligatap.

– Vi vet vi kan prestere bedre, både individuelt og kollektivt, over hele fjøla. Jeg tar ansvar for dette, og guttene vil ta ansvar for dette. Vi skal forsøke å snu den negative trenden.

32-åringen la ikke skjul på at stemningen i garderoben var laber på Amex Stadium.

– Alle skjønner at den ikke var god. Selvtilliten er ganske lav for tiden. Du kan se det når vi spiller. Energinivået er lavt. Alt går galt. Men det hjelper ikke å synes synd på seg selv. Jeg har vært gjennom perioder som dette tidligere i karrieren. Du må bare kjempe. Du må stå på videre. Forhåpentligvis får vi orden på dette snart.

SLET I DUELLSPILLET: Thiago vant bare 37,5% av duellene mot Brighton.

SLET I DUELLSPILLET: Thiago vant bare 37,5% av duellene mot Brighton.

Taper duellene

Første sjanse til å rette på inntrykket kommer i omkampen i FA-cupen, mot Wolverhampton på Molineux tirsdag kveld. Men da må den svake borteformen jages på dør. 

Mot Brighton så vi mange av de samme problemene som tidligere i sesongen. Nok en gang tapte de røde over halvparten av duellene. Bare 44% ble vunnet. Og nok en gang mistet Klopps menn stadig ballen i farlige posisjoner, og hadde bare 39% ballinnhav.

Tallene forteller oss at den rutinerte trioen Fabinho, Thiago og Henderson rett og slett ikke fungerer som den skal sammen for øyeblikket. Fabinho vant 50% av duellene mot Brighton, Henderson 40% og Thiago 37,5%. Spørsmålet er om Klopp har alternativer han føler er bedre.

Mot Brighton satte Liverpool-manageren inn Naby Keita og Harvey Elliott for Fabinho og Henderson da det gjenstod 20 minutter, mens Ben Doak kom inn for Alex Oxlade-Chamberlain. Det var for lite for sent.

På benken hadde han James Milner, Curtis Jones, og Fabio Carvalho som alternativer.