Alexander-Arnolds «nye» rolle:– Det gir ham flere muligheter til å utnytte motstanderen

Trent Alexander-Arnold spilte i en «ny» rolle mot Arsenal. Får vi se ham i den samme mot Leeds?

Det er ingen tvil om at Trent Alexander-Arnold backspill denne sesongen har fyrt opp enhver supporter og ekspert, både her til lands og i England. Scouseren har slitt enormt defensivt, noe som også ble godt synlig i første omgang mot Arsenal forrige helg.

Mye snudde etter hvilen, og kanskje var et rollebytte med på å forbedre prestasjonene til høyrebacken i den andre omgangen. Da spilte han nemlig i en mer sentral rolle, som en slags 6-er i det offensive spillet. Jürgen Klopp er åpen for at denne endringen også kan benyttes mot Leeds.

– Det er en mulighet, men vi har gjort dette før også. Det var annerledes enn andre ganger, men det fungerte bra for ham. Vi må se hvordan det passer til andre kamper, sa tyskeren på gårsdagens pressekonferanse.

I MIDTEN: Trent Alexander-Arnolds posisjonering mot Arsenal viser tydelig at 24-åringen spilte i en mer sentral rolle. Kilde: Skjermdump fra liverpoolfc.com.

I MIDTEN: Trent Alexander-Arnolds posisjonering mot Arsenal viser tydelig at 24-åringen spilte i en mer sentral rolle. Kilde: Skjermdump fra liverpoolfc.com.

Alexander-Arnold fullførte en god andre omgang med å rundlure Oleksandr Zinchenko, for så å legge et flott innlegg i retning Roberto Firmino. Brasilianeren hadde få problemer med å sende ballen i mål med et kraftig hodestøt.

Scouseren høster skryt av sin egen sjef i forkant av mandagens kamp.

– Han var super-dominant med ballen, og det var tydeligvis veldig nyttig. En god kamp, sa Klopp.

Aurelio likte den nye rollen

En annen som ble imponert av høyrebackens spill mot Arsenal, var den tidligere Liverpool-backen Fabio Aurelio. I et ferskt intervju med liverpoolfc.com snakker han mye om den andre omgangen mot Arsenal.

– Det var fascinerende å se posisjonene han la seg i. Klopp sa at Trent var en del av en dobbel 6-er i oppbyggingsspillet, og han hjalp definitivt til med å endre kampen, sier brasilianeren.

ERFARING: Fabio Aurelio har godt kjennskap til både Liverpool og backposisjonen.

ERFARING: Fabio Aurelio har godt kjennskap til både Liverpool og backposisjonen.

Brasilianeren, som har rukket å bli 43 år, har også erfaring med å spille i lignende posisjon. Det gjorde han nemlig under Rafa Benitez.

– Når du har ballen får du flere muligheter til å spille gode pasninger og utnytte motstanderen. Det betyr at Trent kan bruke sitt utrolige pasningsregister enda mer i en slik rolle.

Nå ser Aurelio frem til mandagens kamp mot Leeds etter en god opphenting forrige helg. Han lurer på hvordan Klopp vil bruke Alexander-Arnold i en tøff og vanskelig bortekamp på Elland Road.

– Mot Arsenal tilpasset Klopp kvaliteten til spillerne sine til omstendighetene i kampen. Det fungerte veldig godt, etter en vanskelig start på kampen. Det blir interessant å se om vi får se mer av Trent i den samme rollen fremover, avslutter han.