– Det er vanskelig å forklare hvor enormt mye FA-cupen har betydd for Liverpool

Jakten på serietittelen fikk seg en skrape mot Tottenham, men mot Aston Villa klarte Liverpool å sette nytt press på Man City. Og nå venter Fa-cupfinalen for Liverpool! 

Arve Vassbotten har med seg Tore Hansen og Torbjørn Flatin i «Pausepraten – The Kopite Podcasten» . 

Dette er temaene:

(Tidskodene kan avvike på grunn av reklame)

00:30: Uavgjort mot Tottenham føltes som et tap, og Liverpool slet seg til ny seier mot Aston Villa. Er det fortsatt lov å håpe på at serien skal gå veien? 

(PS! Episoden er spilt inn før onsdagens kamp for Man City) 

04:14: Liverpool har sett utilnærmelige lenge nå, men er det slitasjen av alle kampene vi ser nå, eller er det bare litt uflaks at Liverpool ikke klarer det mot Spurs? 

08:42: Fabinho skadet. Kanskje ryker resten av sesongen. Hva vil det ha å si for Liverpool i denne intense innspurten, og ikke minst: Hvem skal nå spille defensiv midtbane for Liverpool? 

14:50: Etter kampen mot Villa ble tunge flagg tema igjen. Er dette neste forbedringsområde for VAR og dommerstanden? 

20:35: Salah og Manés formutvikling etter Afrikamesterskapet. 

27:20: Kan vi forvente at både Salah og Mané er Liverpool-spillere etter sommeren? 

31:57: Erling Braut Haaland går til Manchester City. Er det ennå større grunn til å frykte City neste sesong nå, og hva bør Liverpools respons på denne overgangen være? 

41:42: FA-cupen ble for første gang avholdt i 1871/72-sesongen. Dette var en cup som Liverpool brukte veldig lang tid på å vinne. Først i 1965, under Bill Shankly, kunne Liverpool løfte trofeet for første gang. Hva slags betydning hadde den første seieren for Liverpool, og hva har FA-cupen betydd for Liverpool siden? 

48:34: Gerry Byrne og legendestatusen etter finalen i 1965. 

51:03: Det legendariske Shankly-bildet som ble tatt etter finaletap i FA-cupen. 

54:08: Nå er Liverpool tilbake i finalen for 15. gang. Ti år etter forrige finale – da også mot Chelsea, og 16 år etter forrige triumf. Chelsea er igjen motstander og det har vært jevnt de siste møtene. 

56:01: Hvordan skal Liverpool stille oppe laget? 

Listen on Apple Podcasts